Florin Stana (USR): „Pentru a furniza arădenilor căldură în decembrie, au fost sacrificate Cetatea militară și Liceul Pedagogic”

Florin Stana (USR): „Pentru a furniza arădenilor căldură în decembrie, au fost sacrificate Cetatea militară și Liceul Pedagogic”

Pentru a acoperi achiziția de gaze pentru luna decembrie, Primăria taie banii alocați modernizării unității militare din Gai, punând în întârziere pentru încă un an proiectul de preluare a Cetății în circuitul civil și turistic al municipiului Arad, afirmă cei de la USR Arad.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal Arad de astăzi se regăsește propunerea primarului de a aloca SC CET Arad SA suma de 7,9 milioane de lei pentru acoperirea pierderilor și garantarea furnizării gazului necesar lunii decembrie. Banii vor fi luați de la proiectele de modernizare a Unității Militare din Gai și a Colegiului Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal”. Aceasta deoarece furnizorul de energie termică a orașului are conturile poprite pentru 65 de milioane de lei, sumă care nu este departe de valoarea tuturor taxelor locale plătite de arădeni într-un an (puțin peste 100 de milioane de lei), se arată într-un comunicat de presă al USR Arad.

„Proiectul cetății este amânat astăzi cu încă un an, după ce el trenează deja de alți zece, fără ca administrația locală să producă altceva decât declarații politicianiste. Lipsa preocupării pentru investiții și proasta gestiune tolerată ani de zile la CET au cauzat o gaură care nu mai poate fi ținută sub preș. Pentru a furniza arădenilor căldură în Decembrie au fost sacrificate Cetatea si Liceul Pedagogic. Poate să ne spună primarul ce urmează în ianuarie și până la finele iernii?, a declarat Florin Stana, USR Arad.

Loading...
  1. Hai sa zicem ca inteleg ”sacrificarea” cetatii dar cum sa lasi elevii in frig? Asta nu pot intelege!

    Raspunde
  2. La Pedagogic e vorba de reabilitarea clădirii. Dar nu e normal să se subvenționeze CET-ul din banii tuturor, în beneficiul doar al unei părți, cei de la blocuri. Apoi, de ce nu s-au luat banii alocați diferitelor caterinci populiste gen Horia Brenciu, Andreea Bălan, Alex Velea, vecinii din cartiere, clătitele, etc.?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.