Florin Tripa: Introducerea certificatului verde la locul de muncă ar fi dat naștere unor grave discriminări

Florin Tripa: Introducerea certificatului verde la locul de muncă ar fi dat naștere unor grave discriminări

Florin Tripa, președintele executiv al PSD Arad, a declarat că introducerea certificatului verde la locul de muncă ar fi dat naștere unor grave discriminări între angajați.

„PSD a reușit să oprească adoptarea unei legi neconstituționale, care ar fi dat naștere unor grave discriminări între angajații din sectorul public și cei de la privat, dar și între diverse categorii socio-profesionale. Acest proiect ar fi produs dezechilibre grave în sectoarele critice din prima linie în combaterea pandemiei. Impunerea unei astfel de măsuri, în plin vârf al pandemiei, ar fi adâncit catastrofa sanitară actuală. Votul PSD a fost decisiv. Toți senatorii PSD au votat împotriva acestui proiect de lege, în forma susținută de PNL, UDMR și USR, a spus Florin Tripa.

Potrivit acestuia, amendamentul PSD, conform căruia „statul, respectiv angajatorul ar fi trebuit să suporte costurile testelor efectuate angajaților pe o perioadă de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii” a fost respins în Comisia de Sănătate, dominată de majoritatea de dreapta. 

„PSD sprijină recomandările Uniunii Europene în ceea ce privește controlul pandemiei, dar nu este de acord cu derapaje care adâncesc criza sanitară”, a mai spus Florin Tripa.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.