Florin Tripa (PSD): „Cei de la PDL au atins în acest an culmea politizării administraţiei locale”

Florin Tripa (PSD): „Cei de la PDL au atins în acest an culmea politizării administraţiei locale”

PSD Arad condamnă, într-un comunicat de presă, demagogia reprezentanţilor PDL care contestă modul în care sunt alocaţi banii pentru dezvoltare locală de către Ministerul Dezvoltării.

„Cei de la PDL au atins în acest an culmea politizării administraţiei locale. Le reamintim celor de la PDL că bugetul Consiliului Judeţean, întocmit din informaţiile noastre în biroul lui Gheorghe Falcă, a fost alcătuit în funcţie de interese politicianiste. Localităţile care au votat USL în 2012 au fost pedepsite de majoritatea din Consiliul Judeţean controlată de PDL. Astfel, potrivi calculelor pe care le-am prezentat la dezbaterea bugetului, pentru Chişineu Criş s-au alocat 0 lei pe cap de locuitor, pentru Sântana 2,62 lei pe care de locuitor, pentru Ineu 3,23 de lei pe cap de locuitor iar pentru Lipova 19,39 lei pe cap de locuitor. Prin comparaţie, localităţi cu administraţie locală PDL au primit sume incomparabil mai mari: Sebiş a primit 167,25 lei pe cap de locuitor iar Pâncota 129,57 lei pe cap de locuitor. Sunt cifre care arată modul în care PDL a politizat administraţia locală şi lipsa de respect faţă de cetăţeni. Prin comparaţie, sumele alocate prin Ministerul Dezvoltării nu au fost dirijate pe criterii politicianiste, ci ţinând cont de nevoile cetăţenilor. Mai mult, reamintim opiniei publică că unele proiecte ale primarilor PSD nu au plecat de la Consiliul Judeţean Arad spre Ministerul Dezvoltării. În aceste condiţii, credem că pentru foarte mulţi arădeni, alocarea fondurilor pentru dezvoltare prin Ministerul Dezvoltării vine să ofere garanţii pentru alocarea echitabilă a resurselor. Credem că principiul subsidiarităţii este un principiu de bază al administraţiei locale, atunci când este folosit cu bună credinţă. Când este folosit de baroni locali, acest principiu este viciat şi cetăţenii au de suferit”, a spus Florin Tripa, consilier judeţean al PSD.

  1. Mai lasa-ne, te găsești Tu sa vorbești de moralitate și respect și politizare politica.5asta e chiar nesimțire, dar ce sa vorbiți și voi de ce ați făcut la Arad? Nimic din punctul meu de vedere iar despre nimic de vorbit voi cei din PSD (unpr și pc, în total cinci oameni) va pricepeți cel mai bine.

    Raspunde
  2. PSD este un partid bun de aruncat la gunoi

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.