A fost nevoie de INTERVENŢII LA MINISTER pentru ca micii producători agricoli să-şi poată comercializa produsele

A fost nevoie de INTERVENŢII LA MINISTER pentru ca micii producători agricoli să-şi poată comercializa produsele

Situaţia comercializării produselor de către micii producători agricoli a fost deblocată ca urmare a sesizărilor făcute la două ministere de senatorul Constantin Traian Igaş şi viceprimarul oraşului Pecica, Miodrag Stanoiov.

A fost nevoie de intervenţii din cauză că modificările aduse Legii nr. 145 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol au generat o bulversare atât pentru cei care își desfășoară activitatea în acest domeniu cât și pentru autoritățile locale care nu aveau procedurile de eliberare a noilor documente în baza cărora fermierii persoane fizice puteau să își comercializeze produsele. Astfel, certificatele de producător emise conform vechii legi își pierd valabilitatea după 180 de zile de la data intrării în vigoare a noii legi și sunt înlocuite de alte două documente: atestatul și certificatul de producător.

„În 22 ianuarie am transmis o adresă Ministrului Dezvoltării Regionale și Ministrului Agriculturii în care am solicitat elaborarea cât mai rapidă a normelor de aplicare a legii pentru a oferi autorităților locale cadrul legislativ de eliberare a carnetele de comercializare. Deși răspunsul mi-a fost transmis în februarie, m-am bucurat să văd că solicitările și sesizările au produs efecte la numai cinci zile după ce am transmis adresa oficială, astfel încât la 27 ianuarie a fost emis ordinul comun referitor la regimul carnetelor de comercializare a produselor din sectorul agricol”, a declarat senatorul Constantin Traian Igaş.
Igas, Stanoiov
Viceprimarul orașului Pecica, Miodrag Stanoiov, cel care a sesizat problema atât presei cât și senatorului de colegiu, este de părere că orice lege trebuie să intre în vigoare odată cu publicarea normelor de aplicare, pentru că altfel produce dezechilibre, cum a fost și cel creat de modificările la Legea nr. 145.

„Mă bucur că le putem da o veste bună fermierilor pecicani. Am primit ordinul pentru eliberarea carnetelor de comercializare, am făcut deja demersurile către Consiliul Județean Arad și le-am transmis necesarul de formulare pentru a putea da comanda la Compania Națională «Imprimeria Națională». Le așteptăm cât mai repede pentru a le putea transmite agricultorilor. Țin să îi mulțumesc senatorului nostru pentru sprijinul acordat în rezolvarea acestei probleme”, a declarat viceprimarul Miodrag Stanoiov.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.