Furt de 2100 de lei din buzunarul fiecărui pensionar din România

Furt de 2100 de lei din buzunarul fiecărui pensionar din România

Prima decizie majoră pregătită de Guvernul Cîțu este o furăciune din buzunarul pensionarilor, afirmă deputatul Mihai Fifor, președintele PSD Arad.

Potrivit acestuia, la fel cum i-a mințit și i-a furat pe pensionari când era ministrul Finanțelor, tot așa îi minte și îi fură pe pensionari acum, când este premier. Amânarea majorării pensiilor prevăzută de lege înseamnă de fapt o tăiere brutală a veniturilor pensionarilor din anul 2021, susține Fifor.

„Majorarea cu 8,1% de la 1 ianuarie 2021, cum prevedea legea (schimbată tot de PNL!) ar fi însemnat o sumă globală suplimentară pentru întregul an de 20 de miliarde de lei. Prin amânarea aplicării măsurii începând abia cu 1 septembrie, se taie practic veniturile suplimentare ce s-ar fi cuvenit pensionarilor pe primele 9 luni. Respectiv, în loc de 20 de miliarde în plus în 2020, pensionarii vor primi doar 9,6 miliarde. Extrapolat la nivelul întregului an și la nivelul tuturor pensionarilor, pierderea suferită de aceștia este, în medie, de 175 de lei pe fiecare lună din 2021. Deci, la nivelul întregului, fiecărui pensionar i se fură din buzunar o sumă medie de 2.100 de lei. La fel au furat și anul trecut din banii pensionarilor, când în loc să majoreze punctul de pensie cu 40%, cum prevedea legea, l-au majorat cu doar 14%”, spune deputatul arădean.

Acesta adaugă: „În termeni reali, în primele 9 luni ale anului în care pensiile vor fi înghețate, puterea de cumpărare a pensionarilor va scădea din cauza inflației. Pentru că Guvernul Cîțu = Austeritate!!!“.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.