Gheorghe Falcă: „Doamna Florentina Horgea, după ce se va întoarce la Primărie, va ocupa «cel mai mic grad de jurist»”

Gheorghe Falcă: „Doamna Florentina Horgea, după ce se va întoarce la Primărie, va ocupa «cel mai mic grad de jurist»”

Fostul primar al Aradului a afirmat recent într-o conferință de presă despre Florentina Horgea (actual prefect al Aradului) că atunci când se va întoarce la primărie va ocupa „cel mai mic grad de jurist”.

Declarația este cu atât mai halucianantă, cu cât Gheorghe Falcă este în prezent europarlamentar și nu mai are nimic de-a face cu instituția primăriei.

Iată mai jos reacția prefectului Florentina Horgea:

„Întreaga mea carieră anterioară ocupării funcției de Prefect al Județului Arad a fost una susținută, în care am evoluat constant în grad profesional, în pofida piedicilor puse de Gheorghe Falcă, nedemne de cineva aflat în poziția sa.

Rezultatul recentei moțiuni de cenzură a avut și consecința dezvăluirii (o dată în plus) a caracterului îndoielnic al fostului primar al municipiului Arad, Gheorghe Falcă, parcă pentru a afla și cei care n-au fost suficient de siguri, despre dimensiunea josnică a însușirilor morale cvasi-inexistente ale edilului strămutat la Bruxelles. Acesta, îmbătat de rezultatul unei moțiuni care are toate șansele să introducă România în haos, într-o conferință de presă organizată la repezeală a făcut inclusiv afirmația halucinantă cum că Prefectul județului Arad, doamna Florentina Horgea, după ce se va întoarce la Primărie, va ocupa «cel mai mic grad de jurist»; mai mult, dedându-se la amenințări lipsite de vreo logică sau temei la adresa domniei sale, și-a completat alegațiile profund jignitoare: «…și nu va evolua vreodată din acel grad!»

Stupefiată de lipsa totală de documentare a fostului primar, o dovadă certă că, pentru acesta, situația oamenilor care au lucrat sau lucrează în Primăria municipiului Arad s-a aflat și se află printre ultimele sale preocupări, Prefectul Florentina Horgea a ținut să precizeze: Mă uimește și nu prea grava eroare în care se află Gheorghe Falcă. După atâția ani pe scaunul de primar, ar fi trebuit să știe cum sunt structurate funcțiile publice și că, deși și-ar dori, pesemne, ca în urma ocupării funcției de Prefect al Județului Arad să ocup «cel mai mic grad de jurist din Primăria Arad», legea, respectiv avansările în grade profesionale, adeseori împiedicate cu fervoare de fostul edil, îmi vor permite oricând să ocup nu cel mai mic, ci chiar cel mai mare grad profesional, denumit chiar de Statutul funcționarilor publici ca atare: «superior, ca nivel maxim». Prin urmare, în pofida dorințelor lui Gheorghe Falcă de a minimaliza și reduce la zero absolut orice, de la un oraș întreg, la chiar oamenii care-l locuiesc, în ce mă privește, dorința nu-i poate fi îndeplinită. Și aceasta doar pentru că întreaga mea carieră anterioară ocupării funcției de Prefect al Județului Arad a fost una susținută, în care am evoluat constant în grad profesional, în pofida piedicilor puse de Gheorghe Falcă, nedemne de cineva aflat în poziția sa; îi amintesc fostului primar că există chiar și o decizie judecătorească, definitivă și irevocabilă, care il obliga pe domnul primar Falcă, în 2009,  să mă încadreze pe gradul profesional superior cu plata salariului din urmă, de când trebuia să promovez și domnia sa nu a vrut să îmi acorde un drept conferit de lege, cu dobânzi și actualizat cu indicele de inflație. Lecturarea acestei sentințe îi poate împrospăta memoria oricând în privința modalității lipsite de demnitate prin care a încercat să îmi împiedice ascensiunea profesională. Din păcate, tot ce spune fostul primar sunt doar vorbe în vânt, menite să impresioneze un electorat care nu-l mai agreează de mult. Personal, îi consider atacurile neavenite și îl asigur că în Primăria Arad voi ocupa, dacă va fi cazul, cel mai înalt grad profesional și nicidecum pe cel mai mic”.

  1. Un aradean get-beget 15 octombrie, 2019, 10:44 am

    Important domnule Falca este ca angajatii dvs.si ai partidului,sub binecuvantata pastorire a doamnel Boghicevici,sunt protejati desi taie frunze la caini pe bani publici!

    Raspunde
  2. Vai cat munceste doamna Parvulescu!!!!!!!!!!!!!!!
    Menajati-o va rugam!E ostenita rau,nu-i asa domnule fost primar?Nu-i asa doamnule actual primar?Mai aveti cativa protejati datorita carora in Arad veti pierde alegerile(oricare ar fi ele).Putorilor le place unde pute.

    Raspunde
  3. D-na prefect, daca sunteti asa de priceputa si de valoroasa demonstrati-va competentele in mediul privat.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.