Gheorghe Falcă, IRITAT de situaţia de la Filarmonică. AVERTISMENT pentru director şi sindicalişti

Gheorghe Falcă, IRITAT de situaţia de la Filarmonică. AVERTISMENT pentru director şi sindicalişti

Protestul desfăşurat marţi la Filarmonica de Stat din Arad l-a făcut pe primarul municipiului, Gheorghe Falcă, să ia atitudine în cazul conflictului din sânul instituţiei şi, în consecinţă, să-i avertizeze pe protagoniştii conflictului, adică atât pe sindicaliști, cât și pe managerul Alin Văcean.

După cum a susţinut primarul Gheorghe Falcă într-o conferinţă de presă, una dintre nemulțumirile sindicaliștilor, respectiv blocarea angajărilor, este cauzată de Ministerul Finanțelor, care a impus un plafon pentru cheltuielile de salarizare cu 30 % mai mic decât necesar. Drept urmare, nu numai că angajările în filarmonică sunt blocate, dar nici angajații actuali ai municipalității nu îşi au salariile asigurate până la finele anului.

„Acest sindicat protestează fără logică, pentru că de fapt știe că și în anul trecut Ministerul Finanțelor a fost cel care ne-a blocat angajările, așa cum face și în acest an. De aceea sunt de părere că protestul ar trebui făcut în fața Prefecturii sau al Direcției Generale a Finanțelor Publice”, a susţinut primarul Gheorghe Falcă.

În continuare, edilul a afirmat că activitatea filarmonicii este susţinută financiar de către cetățenii Aradului cu 96% din bugetul instituției, motiv pentru care, în contul acestei finanțări, instituția va trebui să ofere publicului un anumit număr de evenimente iar concertele vor trebui să aibă loc și în weekend, nu numai peste săptămână, ca acum.

„Filarmonica nu este a sindicatului. Îi avertizez pe sindicalişti că vom solicita, prin finanțarea pe acest an a Filarmonicii de Stat, un anumit număr de concerte şi de evenimente, precum şi de faptul că vom plăti din banii arădenilor salariile salariaţilor din instituţie doar atunci când cerinţele noastre vor fi îndeplinite. Cred că membrii orchestrei şi a corului trebuie să se adapteze solicitărilor cetățenilor, nu cetățenii să se adapteze mofturilor celor din această instituție. Vor exista concerte și sâmbătă și duminică, așa cum e normal”, a spus Falcă.

Totodată a mai spus că se intenţionează ca în Filarmonică să se impună un program de lucru riguros verificat, prin cartele electronice și camere de luat vederi.

Pe de altă parte, Falcă a ţinut să amintească faptul că în cei mai bine de zece ani de când este este primar al Aradului, sindicaliștii au schimbat doi directori ai Filarmonicii iar acum doresc să îl schimbe şi pe cel de-al treilea.

Nu în ultimul rând, edilul a făcut referire şi la managerul Alin Văcean care, în opinia angajaților Filarmonicii, întreține o atmosferă tensionată în instituție.

„Nu pot fi de acord nici cu atitudinea şi nici cu limbajul managerului instituţiei, pe care acesta trebuie să şi le corecteze. Iar dacă nu va înţelege acest lucru, poate să plece în altă parte”, a conchis primarul Gheorghe Falcă.

De remarcat, că este pentru prima dată când Falcă sancţionează verbal, la modul serios, derapajele directorului Alin Văcean.

  1. Il sanctioneaza verbal pe Vacean/? Povesti de adormit copiii!

    Raspunde
  2. FALCA BATE CAMPII CA DE OBICEI,CE LEGATURA ARE BUGETUL PASTORIT DE MUNICIPALIATATE SI FINATELE !!!!! FALCA SA RECUNOASACA ,CE NA REUSIT COMUNISTII IN 60 DE ANI A REUSIT EL IN 10 ANI DE MANDAT ADICA SA PUNA pe butuci o institutie de prestigiu pe plan international.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.