Gheorghe Falcă, la un NOU MANDAT în Comitetul European al Regiunilor

Gheorghe Falcă, la un NOU MANDAT în Comitetul European al Regiunilor

Gheorghe Falcă, primarul Municipiului Arad, este beneficiarul unui nou mandat în adunarea reprezentanților regiunilor din Uniunea Europeană.

Prima sesiune plenară din noul mandat al Comitetului European al Regiunilor va avea loc în 11 – 12 februarie la Bruxelles, ocazie cu care vor fi aleși președintele și prim-vicepreședintele adunării.

Comitetului European al Regiunilor (CoR) este adunarea politică a autorităţilor locale şi regionale din UE, formată din 350 de aleși de la nivel local și regional.

România este reprezentată de 15 membri titulari și 15 supleanți care își vor începe mandatul de cinci ani luna viitoare. Structura delegaţiei reflectă un anumit echilibru politic, geografic si administrativ teritorial al României.

CoR există din 1994, ca urmare a semnării Tratatului de la Maastricht, și a fost înființat pentru ca administrațiile locale și regionale să poată fi reprezentate la nivelul Uniunii Europene. Membrii CoR se reunesc la Bruxelles de până la șase ori pe an, în sesiune plenară, pentru a dezbate prioritățile politicilor regionale și pentru a adopta avize pe marginea legislației UE.

  1. cand am vazut cuvantul mandat m-am gandit la altceva 🙂

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.