Gheorghe Falcă: „În proporție de 98 % taxele locale rămân aceleaşi în 2018”

Gheorghe Falcă: „În proporție de 98 % taxele locale rămân aceleaşi în 2018”

Din 2015, Municipiul Arad nu a mai mărit taxele, ele au fost doar actualizate, este afirmaţia făcută de primarul Gheorghe Falcă în deschiderea şedinţei ordinare de Consiliu Local Municipal de marţi, 5 decembrie 2017. Acesta a făcut o scurtă prezentare proiectului de hotărâre privind nivelul taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2018, aflat în procedură de transparenţă.

Ca urmare a modificării Codului Fiscal, municipalitatea arădeană a fost nevoită să opereze o nouă actualizare. Cu toate acestea noi suntem la jumătatea a ceea ce înseamnă minim şi maxim. Îi rog pe domnii politicieni când vorbesc despre  taxe şi impozite să se uite exact unde avem noi, sistemul de impozitare. Veţi vedea că o parte din taxe vor fi influenţate de Codul Fiscal, a mai spus edilul Gheorghe Falcă, în replică la numeroasele afirmaţii potrivit cărora Aradul este unul dintre cele mai impozitate oraşe.

Afirmaţiile edilului Gheorghe Falcă sunt susţinute de valorile din acest tabel: impozite,  cuprins  în proiectul de hotărâre privind nivelul taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2018, capitolul  IMPOZITUL ȘI TAXA PE TEREN, informează Primăria. Mai mult decât atât, potrivit lui Gheorghe Falcă, în 2018, aproximativ 98% din numărul total de taxe rămân neschimbate.

Primarul Gheorghe Falcă atrage însă atenţia asupra unui aspect extrem de important, dar adesea ignorat atunci când este adus în discuţie nivelul taxelor şi impozitelor locale din municipiul Arad. Conform Codul fiscal, impozitul pe teren se calculează luând în considerare suprafaţa terenului, rangul localităţii în care este amplasat terenul, zona şi categoria de folosinţă a terenului,  conform încadrării făcute de consiliul local. Potrivit legislaţiei în vigoare Aradul este o localitate de rang II, după Bucureşti care este de rang 0 şi Timişoara, Cluj Napoca sau Craiova care sunt de rang I. Este şi motivul pentru care edilul Falcă, consideră improprie o comparaţie între taxele şi impozitele locale din oraşe de rang diferit.

 

 

Loading...
  1. Actualizare la ce? Curiuoasa actualizare prin marire!

    Raspunde
  2. “consideră improprie o comparaţie între taxele şi impozitele locale din oraşe de rang diferit”cu toare acestea impozitele in Arad sint mai mari in valoare absoluta(cit platim)

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.