Hackerul arădean „Guccifer” a fost CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE!

Hackerul arădean „Guccifer” a fost CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE!

Hackerul arădean Marcel Lazăr Lehel, alias „Guccifer”, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, dar va sta după gratii 7 ani, el mai având de ispăşit o altă condamnare. Hackerul a spart mailurile directorului SRI, George Maior, dar şi pe cel al lui Colin Powell, Corina Creţu şi ale altor personalităţi.
Arădeanul a explicat, în faţa instanţei, că îşi recunoaşte fapta, dar că nu consideră fapta sa ca fiind gravă, mai ales că şi el a fost victima hackerilor care i-au spart, de mai multe ori, contul de e-mail, bărbatul alegând însă să nu facă nicio plângere. „Am recunoscut şi recunosc toate faptele de care sunt acuzat. Solicit judecarea cauzei pe baza probelor administrate pe parcursul urmăririi penale. Regret faptele săvârşite. (…) Pe parcursul acestui proces, procurorii DIICOT spuneau că aş fi pericol la siguranţa naţională. Aş spune că este vorba despre trei conturi de e-mail particulare care au fost preluate de mine fără să existe un prejudiciu material sau vătămare corporală. Probabil, toată lumea a avut într-o zi contul spart. Eu, personal, am avut cinci conturi sparte şi nu m-am dus la DIICOT. Faptele nu sunt nici pe departe atât de grave. Sunt trei conturi personale, nicidecum de serviciu”, a spus Guccifer, în faţa instanţei.
Judecătorii nu s-au lăsat însă înduplecaţi şi l-au condamnat la închisoare pe Marcel Lazăr Lehel, care a acţionat în trecut şi sub pseudonimul „Micul Fum”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.