În atenţia locatarilor de la blocuri: Ce trebuie să facă NEAPĂRAT începând din 28 septembrie

În atenţia locatarilor de la blocuri: Ce trebuie să facă NEAPĂRAT începând din 28 septembrie

Legea nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor intră în vigoare vineri, 28 septembrie 2018.

Potrivit legii, proprietarii şi chiriaşii din condominii vor avea noi drepturi, dar şi noi obligații. Iar sancţiunile pentru nerespectarea obligaţiilor sunt mai dure decât până acum.

Cea mai drastică sancţiune se va aplica în cazul în care proprietarul sau chiriaşul refuză accesul în locuinţă pentru reparații, lucrări sau în situații de urgență, după ce a primit în acest sens un preaviz de la asociație. Amenda în acest caz e cuprinsă între 500 şi 3.000 de lei.

O sinteză a drepturilor şi obligaţiilor care le revin proprietarilor sau chiriaşilor a fost realizată de Avocatnet.ro şi poate fi consultată aici:

https://www.avocatnet.ro/articol_49382/Locuie%C5%9Fti-la-bloc-Ce-drepturi-%C5%9Fi-obliga%C5%A3ii-noi-vei-avea-incepand-de-vineri.html

Şi ULAL Arad a sintetizat câteva dintre prevederile noii legi. Acestea pot fi consultate aici:

Noua lege a asociaţiilor de proprietari. Ce prevede aceasta

Loading...
  1. Nu mai tot incercati sa speriati locatarii cu astfel de idei.cine a facut o astfel de lege sa -si o aplice. dar va rog sa nu mai panicati populatia,incercind sa parind,dv informati.mai bine sa ne spuneti cu cit vom plati noi giga. si cum ne-ati informat toata vara………

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.