ÎNGRIJORĂTOR: Deși au împlinit 5 ani, tot mai mulţi copii POARTĂ SCUTECE la şcoală

ÎNGRIJORĂTOR: Deși au împlinit 5 ani, tot mai mulţi copii POARTĂ SCUTECE la şcoală

O statistică alarmantă publicată în Marea Britanie, arată că mulţi dintre copiii care au împlinit cinci ani, deși merg la școală, continuă să poarte scutece.

Jurnaliştii de la SkyNews au realizat propria lor investigaţie pe această temă şi au descoperit lucruri greu de imaginat, despre care, părinţi şi copii, deopotrivă, nu vor să vorbească: sute de elevi nu sunt capabili să folosească toaletele şi merg la ore purtând scutece. Jurnaliștii au stat de vorbă cu sute de profesori, iar cifrele obţinute sunt extrem de îngrijorătoare: 9% dintre copiii între 5 şi 7 ani şi 4% dintre cei între 7 şi 11 ani continuă să poarte scutece la şcoală. Jurnaliştii britanici scriu că sunt până și adolescenţi de 14-15 ani, care nu şi-au format obiceiul de a folosi toaletele de la şcoală, iar situaţia se regăseşte în toată ţara.

Inspectorii de sănătate susțin că acest fapt îi face pe mulți dintre elevi să rămână în urmă cu educația: „E o situaţie incredibil de gravă pentru că aceşti copii pierd 20% din educaţie, în primul an, deoarece sunt scoşi de la ore ca să fie schimbaţi. Sunt şi elevi de 14-15 ani care încă mai au probleme de continenţă. Nu au probleme medicale”, a precizat Janet March, inspector de sănătate din Marea Britanie.

Foto: Blogs from a Single Mom

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.