Întreaga lume e în ALERTĂ: Phenianul a DETONAT o BOMBĂ NUCLEARĂ! S-a înregistrat un CUTREMUR de 5,1 grade. Reuniune de URGENŢĂ a Consiliul de Securitate al ONU! Reacţia NATO

Întreaga lume e în ALERTĂ: Phenianul a DETONAT o BOMBĂ NUCLEARĂ! S-a înregistrat un CUTREMUR de 5,1 grade. Reuniune de URGENŢĂ a Consiliul de Securitate al ONU! Reacţia NATO

Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) s-a întrunit de urgenţă, aseară, după ce autorităţile de la Phenian au anunţat că au detonat o bombă cu hidrogen în cadrul unor teste nucleare efectuate în Coreea de Nord.
Anunţul a fost făcut la câteva ore după ce a fost detectat un cutremur de magnitudine 5,1, ce părea a fi artificial, în apropierea unui sit nord-coreean de teste nucleare, informează Yonhap, AFP, Reuters și Kyodo.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a condamnat cu fermitate presupusul test nuclear nord-coreean, urmând să adopte măsuri suplimentare împotriva regimului stalinist de la Phenian, precizează Le Figaro.

„Vom începe imediat elaborarea unor măsuri suplimentare, care vor fi introduse într-o rezoluţie a Consiliului de Securitate”, se arată în declaraţia semnată inclusiv de China, un aliat al Coreei de Nord. Testul Coreii de Nord cu o bombă cu hidrogen „subminează securitatea regională și internațională”, a declarat  secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit AFP, Reuters și DPA.

„Condamn dezvoltarea continuă de arme nucleare și de programe de rachete balistice de către Coreea de Nord, precum și retorica amenințătoare și de incitare”, a precizat secretarul general al NATO.

„Coreea de Nord ar trebui să renunțe la arme nucleare și la programele de rachete nucleare și balistice existente de o manieră completă, verificabilă și ireversibilă, angajându-se în convorbiri credibile și autentice privind denuclearizarea”, a mai declarat Jens Stoltenberg.

Coreea de Nord a anunțat, miercuri, că a efectuat primul test „reușit” de bombă „miniaturizată” cu hidrogen, marcând un avans important în programul ei nuclear.

Primul test de bombă cu hidrogen a fost finalizat cu succes la 10.00 (1.30 GMT) la 6 ianuarie 2016, pe baza determinării strategice a Partidului Muncitoresc, a anunțat televiziunea de stat nord-coreeană.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.