LOVITURĂ DURĂ pentru proprietarii de locuinţe: Se schimbă MODUL DE IMPOZITARE!

LOVITURĂ DURĂ pentru proprietarii de locuinţe: Se schimbă MODUL DE IMPOZITARE!

Premierul Dacian Cioloș a avansat ideea unei regândiri a sistemului de impozite și taxe locale, mai ales a impozitului pe proprietate.

„Poate analizăm trecerea la un sistem de impozitare bazat pe valoarea de piață a imobilelor și nu pe baza amplasării lor”, a spus Cioloș, luni, într-o întâlnire cu autoritățile locale, la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România.

Din acest an, cotele de impozit pentru locuințe sunt calculate în funcție de destinația imobilului și sunt cuprinse între 0,08% și 0,2% din valoarea impozabilă pentru clădiri rezidențiale și între 0,2% și 1,3% pentru cele nerezidențiale, în funcție de decizia consiliilor locale. Acestea pot stabili si o majorare de până la 50%, față de cotele din Codul fiscal.

Premierul a atenționat că, în acest an și anul viitor, autoritățile locale nu vor primi mai mulți bani din bugetul central, astfel că este necesar să își asigure singure surse suplimentare de venituri. Cum altfel, dacă nu prin regândirea în principal a impozitului pe proprietate, o analiză care poate fi efectuată în acest sens vizând trecerea la un sistem de impozitare bazat pe valoarea de piață a imobilelor, nu pe baza amplasării lor.

Impozitarea imobilelor raportat la valoarea de piață ar majora cuantumul impozitului impus populației.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.