Marin Lupaș: Regulamentul privind ajutorul pentru renovarea clădirilor, o manevră „de fațadă” a liberalilor

Marin Lupaș: Regulamentul privind ajutorul pentru renovarea clădirilor, o manevră „de fațadă” a liberalilor

Marin Lupaș s-a abținut de la votarea Regulamentului pentru faţa de elaborat „prea tardiv” de administrația PNL motivând că nu va gira o manevră „de faţadă” a liberalilor înainte de campania electorală.

Proiectul a trecut cu votul celorlalți consilieri.

Nu sunt împotriva unui Regulament pentru faţade, am cerut sprijinirea cu fonduri publice de 5 ani de zile a celor care au nevoie. M-am pronunţat şi împotriva supra-impozitării liberale în tot acest timp. Nu pot însă să fiu de acord cu Regulamentul făcut de administraţia PNL-istă doar ca să nu zică arădenii în prag de alegeri că Primăria nu este dispusă să ajute cu ceva. Nici faptul că au dezbătut parcă în grabă şi aşa din scurt cu societatea civilă nu a arătat bunăvoinţă. Aşa că m-am abţinut la vot, a declarat Marin Lupaş.

Consilierul municipal consideră că punctele esenţiale nu au fost adresate de către Regulamentul votat în Consiliu şi până ce faţadele din Arad vor ajunge măcar la nivelul celor din Oradea vor mai trece anii.

TIMP şi BANI, aceste două probleme ar fi trebuit să rezolve administraţia locală cu Regulamentul pentru faţade. Dar PNL nu doreştesă schimbe cu adevărat în bine faţa Aradului.Ei vor să mai supravieţuiască unui ciclu electoral la conducerea Primăriei, Consiliului Local şi Consiliului Judeţean. De peste 10 ani tot prezintă strategii şi regulamente pe care nu le respectă sau le ignoră, amintesc doar cele privind eficienţa energetică, afişajul stradal sau câinii fără stăpân. În ședința CLM de vineri au venit cu minimul pe care legislația îl permite, și o permite de câțiva ani buni! Doar că PNL a impus supra-impozitarea, nu renunţă la ea nici acum, iar după ce s-au acumulat deja procesele intentate Primăriei și se apropie alegerile, au venit cu ceva doar de faţadă, de ochii lumii. Acest Regulament, organizarea dezbaterii lui cumva de pe o zi pe altasau „pe ascuns” cum titra presa locală, iar acum votarea lui într-o şedinţă cu multe puncte importante de discutat, reprezintă o jignire a arădenilor”, a argumentat consilierul Lupaş.

Acesta a înaintat câteva propuneri sau amendamente care au fost respinse de ceilalţi consilieri:

  • 50% CO-FINANȚARE + 1 MILION € alocaţi pentru faţade în 2020. Dacă ani de zile administraţia aaruncat la gaura-neagră numită CET din cauza incompetenţei PNL o bună parte din buget, azi ajungând la un nivel de 6 – 7 milioane € anual, cred că se poate aloca aproximativ 1 milion€ în total pentru problema faţadelor, una ce ţine de siguranţa arădenilor totuşi nu doar de frumuseţea oraşului. Sursele de finanţare se găsesc în bugetul local, numai să existe bunăvoinţă.
  • Nu există ELIGIBILITATE PENTRU PFA, deși veniturile sunt semnificativ mai mici în cazul acestora decât la firmele și persoanele juridice pe care organizația domnului Falcă le consideră în stare să plătească banii din buzunarele proprii. Dar din nou PNL aplică o măsură en-gros fără nici un fel de nuanțe, la fel cum făcuse în 2010 când au tăiat salariile cu 25% tuturor bugetarilor. Să nu uităm că acești arădeni care au o meserie pe care o practică legal, constituindu-se în Persoană Fizică Autorizată, indiferent de venituri, nu vor putea beneficia de ajutorul pentru reparația fațadei, fiind însă eligibili la plata impozitelor mărite cu până la 500%!
  • OPRIREA SUPRA-IMPOZITĂRII PNL. Am zis la momentul aplicării acestei măsuri că proprietarii fără posibilităţi financiare vor fi puşi în situaţia în care să-şi vândă imobilele sau să le ia Primăria casele pentru că nu îşi pot plăti impozitele mărite.
Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.