Mihai Fifor: „Primăria Arad comite grave ilegalități, în proiectul de Regenerare Urbană”

Mihai Fifor: „Primăria Arad comite grave ilegalități, în proiectul de Regenerare Urbană”

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local al municipiului Arad, din data de 6 martie, se află un proiect cu privire la trecerea unor terenuri în proprietatea privată a municipiului Arad.

Această operaţiune este necesară, susțin reprezentanții Primăriei Arad, în vederea bunei desfăşurări a proiectelor de investiţii, respectiv a unor parcări tip Fast Park. Mihai Fifor, senator și președinte al PSD Arad, spune că pe multe dintre aceste terenuri, lucrările deja au fost efectuate, cu încălcarea legii, înainte ca suprafețele respective să fie trecute în proprietatea privată a municipiului Arad.

„Primăria Arad a devenit agentul electoral al tripletei liberale Falcă – Bibarț – Bîlcea, acționând chiar și illegal, dacă e nevoie, pentru a satisface dorința celor trei de a avea cât mai multe lucrări finalizate până la alegeri. În timp ce Bibarț și Bîlcea se bat cu toate armele, convenționale sau nu, pentru poziția de candidat PNL, Primăria Arad comite grave ilegalități, în proiectul de Regenerare Urbană, principalul vector electoral al celor de la PNL. Constatăm cu stupoare că primarul Bibarț invită consilierii municipali să voteze trecerea unor terenuri în proprietatea privată a municipiului Arad, urmând să fie realizate pe acele terenuri diferite lucrări în cadrul proiectului de Regenerare Urbană, inclusiv parcări de tip Fast Park. Numai că, surpriză, acele lucrări au fost deja efectuate de constructor pe multe dintre terenuri, pentru că, nu-i așa, cei din primărie nu mai au timp să parcurgă etapele legale, fiind prea grăbiți să finalizeze proiectul în prag de alegeri”, susține Mihai Fifor.

„Primăria Arad, prin serviciile din cadrul instituției sau prin Poliția Locală, sancționează drastic orice abatere a cetățenilor sau firmelor arădene, în ceea ce privește construcțiile, dar când e vorba să respecte legea, aceeași primărie își permite să închidă ochii la unele lucrări realizate ilegal, doar pentru că ele servesc interesului electoral al PNL. Este inadmisibil ca instituția care ar trebui să garanteze respectarea legii în tot ceea ce ține de urbanism, la nivelul Aradului, este prima care încalcă procedurile. Am face un apel la prefectul Stoian sau la cei de la Inspectoratul de Stat în Construcții să ia măsuri împotriva acestor derapaje, dar știm că într-un județ în care și femeia de serviciu din primărie trebuie să fie membru PNL, orice astfel de demers ar fi sortit eșecului“, declară Mihai Fifor, președintele PSD Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.