O familie de albine a SALVAT de la TĂIERE un COPAC din Arad! Reacție promptă a city-managerului Bogdan Boca

O familie de albine a SALVAT de la TĂIERE un COPAC din Arad! Reacție promptă a city-managerului Bogdan Boca

O familie de albine a salvat de la tăiere un copac din Arad.

Este vorba despre un platan uriaș din Piața Heim Domokos.

Aflând că trunchiul copacului adăpostește, de mai mulți ani, o familie de albine, city-managerul Bogdan Boca a reacționat prompt și a oprit tăierea arborelui, care era programată pentru joi, 10 decembrie. Operațiunea urma să fie făcută de o firmă din Timișoara.

„Copacul va fi doar toaletat, urmând să vedem ce se poate face pentru salvarea albinelor. O să merg și eu mâine la fața locului”, a declarat, pentru NewsAr.ro, city-managerul Bogdan Boca.

Acesta a răspuns, astfel, cât se poate de prompt unei sesizări venite din partea redacției noastre, care la rândul ei a fost sesizată de cetățenii din zonă, scandalizați de-a dreptul de decizia de tăiere a copacului.

„În urma tomografierii s-a constatat că unul dintre platani este gol pe dinăutru. Reprezentând un pericol pentru cetățeni s-a decis tăierea lui, nu însă fără avizul Agenției pentru Protecția Mediului Arad și a autorizației emise de Ocolului Silvic”, au precizat reprezentanții Primăriei Municipiului Arad, pentru NewsAr.ro.

De cealaltă parte, localnicii susțin că nu se justifică tăierea copacului, care prezintă doar o scorbură (cea în care stau albinele) și este așa de foarte mulți ani. De altfel, exceptând umflătura trunchiului (deloc șubred!) în care se adăpostesc albinele, aspectul acestuia este unul cât se poate de sănătos.

  1. bvo dl Boca atitudinea potrivita!!

    Raspunde
  2. felcitari pentru decizie. nota 10!

    Raspunde
  3. bravo. incepem sa ne facem bine

    Raspunde
  4. Un aradean get-beget 10 decembrie, 2020, 1:38 pm

    Când a dat city-managerului Bogdan Boca examen pentru ocuparea postului? Sau e ca peste tot in institutiile publice când obedientii sunt rasplatiti cu posturi bine platite chiar daca profesional nu sunt prea temeinic pregatiti…Si CCJA are un angajat pe care-l împarțeau cu DSP-ul atât era de neeficient!Un taietor de frunze la câini platit din banii nostri!

    Raspunde
  5. Foarte multe strazi din Arad duc lipsa de pomi si ar trebui sa se porneasca o campanie de plantare daca vrem un oras verde .

    Raspunde
  6. Cu o floare nu se face primavara

    Raspunde
  7. […] O familie de albine a SALVAT de la TĂIERE un COPAC din Arad! Reacție promptă a city-managerului B… […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.