O NOUĂ construcție la ieșirea din Arad! Despre ce este vorba

O NOUĂ construcție la ieșirea din Arad! Despre ce este vorba

Primăria municipiului Arad anunță că urmează construirea unei noi zone de producție, la ieșirea din Arad, pe DN79.

Este vorba despre o zonă de producție nepoluantă și servicii, ai cărei beneficiari sunt SC VON MEISTER SRL, SC LIBRA OFFICE IND SRL, SC RODSPECTRA SRL, Nedescu Călin și Dana.

Potrivit proiectului de hotărâre privind Planului Urbanistic Zonal (PUZ) și a Regulamentului Local de Urbanism (RLU), terenul ce urmează a fi reglementat în cadrul PUZ este situat în extravilan, în partea de Nord-Est a Municipiului Arad și are o suprafață totală de 129.965 mp. Accesul în incintă se va realiza din drumul național existent DN79 prin intermediul unui drum colector cu lățimea de 5,5m, care pe viitor se poate extinde în funcție de necesități. Pentru realizarea acceselor se va solicita aviz de la C.N.A.D.N.R.

„Terenul în cauză este situat în extravilanul municipiului Arad, adiacent DN 79 Arad – Oradea. În vecinătatea zonei studiate există construcții diverse: în partea de nord-vest atelier reparații auto – Auto Technic, sud-est unități agricole și în rest terenul se învecinează cu terenuri arabile și drumuri de exploatare. În momentul de față terenul în cauză are destinația de teren arabil în extravilan nereglementat din punct de vedere urbanistic”, se mai arată în proiect.

Important de reținut este că, în cazul afectării unor proprietăți private în timpul executării lucrărilor se va solicita acordul legalizat la notar al proprietarilor acestor terenuri, iar autorizația de construire pentru zona de producție nepoluantă și servicii, se va emite numai după realizarea prin grija și pe cheltuiala beneficiarilor a lucrărilor de infrastructură tehnico-edilitară și a căilor de circulație, în baza proiectelor de specialitate avizate potrivit prevederilor legale în vigoare, după cum se menționează în proiect.

Începând cu data de miercuri, 30.01.2019, la intrarea în Primăria Municipiului Arad, sunt afişate documentele privind această construcție, proiectul de hotărâre fiind la transparență, iar până la data de 09.02.2019, la registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind aceste documente.

Informaţii suplimentare pot fi solicitate începând cu data de 31.01.2019, între orele 8,00 – 18,00 Luni- Joi şi 08:00-16:00 Vineri, la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5.

Cei interesaţi pot solicita în scris şi pot primi copii contra cost după aceste acte, care pot fi studiate şi pe site-ul Primăriei Arad, la adresa www.primariaarad.ro.

Foto: arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.