Pantofi ai victimelor Holoaustului, FURAȚI de la un muzeu din Polonia

Pantofi ai victimelor Holoaustului, FURAȚI de la un muzeu din Polonia

Opt perechi de pantofi care au aparținut victimelor Holocaustului au fost furate dintr-o expoziţie permanentă a Muzeului de stat Majdanek din Lublin (Polonia).

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, furtul face parte dintr-o lungă serie de acte ce țintesc monumentele în memoria celor ucişi de nazişti în lagărele de concentrare din Al Doilea Război Mondial.

În muzeu se aflau 280.000 de pantofi care au fost purtaţi de victimele naziştilor.

Incidentul a avut loc la mai puţin de o lună după ce poarta lagărului nazist de la Dachau (Germania), cu sloganul „Arbeit Macht Frei” („Munca te eliberează”) a fost furată.

O inscripţie cu acelaşi slogan de pe poarta fostului lagăr Auschwitz-Birkenau, din Polonia, a fost de asemenea furată în 2009, ulterior fiind găsite bucăţi din aceasta.

Lagărul de concentrare de la Lublin a găzduit evrei din Polonia şi din Europa ocupată de nazişti, dar şi prizonieri de război din Uniunea Sovietică şi deţinuţi politici din Polonia.

Conform site-ului muzeului, din cei 150.000 de oameni care au fost aduşi la Majdanek, 80.000 au fost ucişi, 60.000 dintre aceștia fiind evrei.

O anchetă a fost deschisă în acest caz.

Foto: independent.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.