Papa Francisc VA PERMITE preoţilor catolici SĂ SE CĂSĂTOREASCĂ

Papa Francisc VA PERMITE preoţilor catolici SĂ SE CĂSĂTOREASCĂ

Papa Francisc intenționează să ridice interdicţia veche de secole privind căsătoria preoţilor catolici, considerând prevederea legată de celibatul preoţilor drept „arhaică”, potrivit confidentului său, argentinianul Oscar Crespo.

Suveranul Pontifi vrea cu tărie reformarea bisericii catolice și, odată cu aceasta, introducerea unei reguli prin care persoanelor divorţate le este permis să primească Sfânta Împărtăşanie.

Potrivit lui Crespo, Papa Francisc ar fi spus că modificarea prevederii potrivit căreia divorţaţii nu pot lua parte pe deplin la viaţa bisericii este „prioritatea numărul unu” a pontificatului său.

Argentinianul a mai declarat că Papa ar fi trimis un mesaj unei femei divorţate care „trăieşte în păcat” alături de un nou partener că se poate spovedi şi poate primi Sfânta Euharistie (Sfânta Împărtășanie).

Claudia Garcia Larumbe, de profesie învăţătoare, i-a trimis Papei un mesaj prin intermediul lui Oscar Crespo, întrebându-l dacă chiar nu are voie să se spovedească sau să primească Sfânta Euharistie, după ce s-a mutat împreună cu noul său partener.

Papa i-ar fi răspuns, prin intermediul lui Crespo: „Transmite-i că Papa a spus că se poate spovedi şi se poate împărtăşi”.

Claudia Garcia Larumbe, în vârstă de 39 de ani, a declarat pentru tabloidul britanic dailymail.co.uk că a rămas „fără cuvinte şi foarte emoţionată”, după ce a primit permisiunea personală a Sfântului Părinte de a participa la ceremoniile religioase catolice.

Biserica Catolică nu recunoaşte, în prezent, divorţul şi consideră că orice persoană care se recăsătoreşte sau are relaţii sexuale cu altă persoană decât cea cu care s-a căsătorit prima dată comite adulter, iar primirea Sfintei Euharistii în aceste condiţii este considerată un păcat şi mai grav.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.