Piloții de la Lufthansa vor fi în GREVĂ marți

Piloții de la Lufthansa vor fi în GREVĂ marți

Piloții de la compania aeriană germană Lufthansa vor fi marți în grevă timp de 15 ore. Aceștia vor protesta pentru a cincea oară în acest an din cauza intenției echipei de conducere de a elimina sistemul de pensionare anticipată care permite în prezent piloților să se pensioneze la 55 de ani.

Sindicatul Vereinigung Cockpit (VC), care reprezintă aproximativ 5.400 de piloți de la compania aeriană germană Lufthansa, a anunțat luni că greva ce va avea loc marți va afecta zborurile pe distanțe lungi cu plecarea de pe aeroportul din Frankfurt.

„Piloții de la Lufthansa vor înceta lucrul în data de 30 septembrie între orele 8.00 (6.00 GMT) și 23.00 (21.00 GMT) pe zborurile pe distanțe lungi asigurate de avioanele de tip Airbus A380, Boeing B747, Airbus A330 și Airbus A340 și nu vor opera niciun zbor cu plecarea de pe aeroportul din Frankfurt”, se arată într-un comunicat de presă al sindicatului.

Cockpit a avertizat încă de joi că discuțiile cu conducerea companiei referitoare la programele de pensionare anticipată au eșuat.

Ultima grevă a piloților de la Lufthansa a avut loc în data de 10 septembrie când compania aeriană a fost nevoită să anuleze 110 zboruri interne și europene de pe aeroportul din Munchen.

Foto: dt.bh

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.