Problema salubrizării a fost rezolvată „de îndată”. Grupul PSD-ALDE a lipsit de la ambele ședințe ale CLM

Problema salubrizării a fost rezolvată „de îndată”. Grupul PSD-ALDE a lipsit de la ambele ședințe ale CLM

Lupta dintre consilierii opoziției și cei de la putere pe diverse teme nu mai e demult o noutate. Astăzi am fost martori din nou la un asemenea episod, cu privire la contractul de salubrizare încheiat cu RETIM.

Grupul PSD-ALDE a lipsit de la ședința extraordinară de azi, ca formă de protest, credem noi, și pentru ca proiectele să nu treacă la vot, fiind necesar un vot de două treimi, imposibil de obținut astfel. Ei susțin că există neclarități privind prețul și modul de prestare a acestui serviciu, iar până nu primesc lămuriri nu vor vota proiectul.

Acest lucru s-a și întâmplat, proiectele de hotărâre respective fiind votate de consilierii liberali, iar consilierul local independent Marin Lupaș s-a abținut de la vot, asfel rămânând blocate.

Gheorghe Falcă a atras atenția asupra importanței acestui proiect și asupra consecințelor „grave pe care le vor suporta cele 24 de localități care au fost de acord cu acest contract” și că ura celor de la PSD și ALDE față de el e atât de mare încât blochează proiecte importante pentru Arad.

„Dacă până marți nu trec documentele, se pierd 30 de milioane de euro, adică tot ce s-a cumpărat, iar cele 24 de localități afectate vor trebui să recurgă la proceduri de urgență”, a spus edilul.

Primarul a propus întrunirea consilierilor în cadrul unei ședințe de îndată pentru a pune în aplicare soluția Ministerului Mediului și pentru a putea continua demersurile.

După o pauză și dezbaterea comisiilor, consilierii locali prezenți (adică cei ai PNL și consilierul local independent Marin Lupaș), au intrat în ședință de îndată, în care au votat noile proiecte de hotărâre privind contractul de salubrizare, proiecte care aveau nevoie doar de o majoritate simplă pentru a fi adoptate. Ele pot fi studiate aici: 1 PH din 20 04 2018 nr_152 asigurare executare contract delegare 2 PH din 20 04 2018 nr_153 integrare depozit

Bineînțeles că acestea au trecut, cu 13 voturi pentru, o abținere a consilierului Marin Lupaș, iar consilierul local Patricia Dinga nu a participat la vot.

Citește și: Consilierii locali au primit documentele și ordinea de zi pentru ședință…DUPĂ începerea ședinței

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.