PSD Arad, UN EŞEC RĂSUNĂTOR! Cel mai puternic partid de opoziţie din Arad s-a ascuns după societatea civilă

PSD Arad, UN EŞEC RĂSUNĂTOR! Cel mai puternic partid de opoziţie din Arad s-a ascuns după societatea civilă

Faptul că PSD Arad nu şi-a desemnat un candidat propriu la funcţia de primar al Aradului nu poate fi considerat decât un eşec major al celui mai puternic partid de opoziţie din judeţ. Orice şi oricâte s-ar spune, indiferent câte raţionamente şi motive s-ar invoca şi inventa, tot un eşec rămâne. Şi dacă va câştiga Bulumac alegerile pentru funcţia de primar, tot un eşec va fi, pentru că Sebastian nu e Dorel Popa, nu-şi doreşte să facă politică. Cel puţin nu aşa cum fac politică cei de la PSD. Sau, PNL, ALDE, PMP etc. Sebastian Bulumac este şi sunt convins că va rămâne un reprezentant al societăţii civile.

Pentru a-l susţine, liderii PSD Arad încearcă să ne convingă că au trecut peste orgolii, le-a fost greu, au avut de dat explicaţii membrilor de partid şi aşa mai departe. În realitate, nu au avut cu cine să iasă la bătaie, partidul fiind diluat, lipsit de oameni capabili să genereze emulaţii. Într-un cuvânt, PSD Arad suferă la capitolul cadre, după cum suferă şi vecinii de peste drum, de la PNL. În ambele cazuri, conducerile ţin umbră deasă, de nu creşte nimic în jur. Iar rezultatele se văd. Le vede şi electoratul, de aceea nu se prezintă la urne. Aşa că alegerile rămân să fie câştigate cu armata disciplinată a mebrilor de partid şi a familiilor acestora.

Trebuie spus că, înainte de a-şi declara susţinerea pentru Sebastian Bulumac, social-democraţii arădeni au „tratat” şi cu alţi „independenţi”, astfel încât e clar că şi-au dorit cu ardoare un candidat din afară. De ce din afară? Ei bine, pentru a nu-şi asuma în totalitate un eşec, în opinia multora, previzibil. Eu spun că nu e chiar aşa, pentru că nici o bătălie nu poate fi considerată de dinainte câştigată, dar înţeleg raţionamentul social-democraţilor. Prea bine, dar să nu-şi asume atunci nici mari merite dacă proiectul Bulumac se va dovedi un succes! Pentru că succesul va fi al societăţii civile. Iar la Arad, să ne înţelegem, cel mai puternic partid din opoziţie s-a ascuns după societatea civilă.

P.S. Există voci care susţin că Marin Lupaş ar fi trebuit să fie candidatul PSD Arad la funcţia de primar. Faptul că nu a fost nominalizat ţine şi el, probabil, de ceea ce spuneam mai sus, legat de umbra deasă.

Citeşte şi:

Mihai Fifor: „PSD Arad nu s-a ascuns după societatea civilă”

Loading...
 1. PSD e un partid slab la Arad iar acum e si mai slab

  Raspunde
 2. Fiti linistiti Bulumac NU v-a citiga.Cistigatorul o sa fie liberarul de la ALDE candidatul IONEL CIUPE.Oameni nu vor tine seama de partide ci de persoana .

  Raspunde
  • Ciupe?ce ti veni fata?ALDE?cine s astia?

   Raspunde
   • Nicoleta sau cine vei fi, Sub denumirea ALDE se găsește un partid, relativ nou dar cu oameni care cunosc realitățile cu care te zbați, în afara lipsei tale de informare și respect. NU se pune o astfel de întrebare când nu știi despre cine este vorba în propoziție decât dacă vrei sau încerci să fii mitocan. Scuze că nu am folosit femininul dar nu prea se potrivește în frază. Ție îți vine în schimb ca și o mănușă.

    Raspunde
 3. Fifir si Falca au facut blatul la Bucuresti la masa cu Olguta si cu ceilalti din gasca transpartinica. restul e mimarea opozitiei. de aceea va castiga Falca iar si iar pana la pensie

  Raspunde
 4. titlul corect era ca PSD s-a ascuns dupa fustele societatii civile 😉

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.