Mihai Fifor: „PSD nu va vota Guvernul Cîțu“

Mihai Fifor: „PSD nu va vota Guvernul Cîțu“

Mihai Fifor, senator al PSD Arad, susține că parlamentarii social-democrați vor participa la sedința de învestitură și vor asigura cvorumul, însă nu vor vota Guvernul Cîțu, fiind obligația PNL și a aliaților săi de a asigura majoritatea necesară învestirii.

Un vot al PNL împotriva propriului guvern nu va face decât să reconfirme o mascarada politică deja sancționată de Curtea Constituțională, spune Fifor.

După premeditarea crizei la cel mai înalt nivel, mascarada audierilor și a negocierilor pentru un guvern desemnat ca să pice reprezintă modul în care PNL și Klaus Iohannis își arată fățiș disprețul față de adevăratele probleme de astăzi ale României. Țara noastră se află în pragul epidemiei de coronavirus, se confruntă cu o ciză economică generată de panica epidemiei care a determinat blocaje economice și comerciale, cât și de politica dezastruoasă a celui desemnat acum pentru funcția de premier, iar o a treia criză, cea social, amenință România, după ce Turcia a decis să trimită refugiații sirieni către Europa”, declară Mihai Fifor.

„Mai mult decât oricând România ar trebui să aibă instituții funcționale și stabile pentru a putea asigura sănătatea cetățenilor. Votul pentru Guvernul Cîțu va fi clipa adevărului pentru PNL și Iohannis: a făcut președintele o propunere responsabilă pe care propriul partid să o susțină sau a luat la mișto o țară întreagă în ciuda epidemiei de coronavirus? PSD va asigura cvorumul ședinței, dar nu va vota Guvernul Cîțu, PNL având obligația să confirme inclusiv la vot că, într-adevăr, îl susține pe premierul desemnat și că a fost de bună credință atunci când a clamat dorința constituirii unei majorități pentru învestire“, este de părere Mihai Fifor, senator al PSD Arad.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.