REDUCERI și SCUTIRI la plata IMPOZITULUI pe clădiri pentru FIRMELE ARĂDENE afectate de PANDEMIE

REDUCERI și SCUTIRI la plata IMPOZITULUI pe clădiri pentru FIRMELE ARĂDENE afectate de PANDEMIE

Vești bune pentru cei care dețin firme în Arad. Proiectul de hotărâre privind acordarea unor facilități la plata obligațiilor față de bugetul local pentru durata stării de urgență decretate în anul 2020 inițiativa primarului, va fi supus vineri la vot.

Astfel, potrivit proiectului, pentru durata stării de urgenţă decretate în anul 2020, se acordă reducerea cu 50% a impozitului pe clădiri pentru clădirile nerezidențiale, în cazul contribuabililor care au fost obligați, conform legii, în perioada pentru care s-a instituit starea de urgenţă, să își  întrerupă total sau parțial activitatea economică.

De asemenea, se acordă scutirea de la plata taxei pe clădiri în cazul contribuabililor care au fost obligați, conform legii, în perioada pentru care s-a instituit starea de urgenţă, să își întrerupă total activitatea economică.

Pentru durata stării de urgenţă decretate în anul 2020, se acordă  scutire de la plata taxei pentru utilizarea temporară a locurilor publice de către utilizatorii suprafeţelor care au fost obligaţi, potrivit legii, să îşi întrerupă total activitatea economică sau deţin certificatul pentru situaţii de urgenţă TIP1 emis de ministerul economiei, energiei şi mediului de afaceri prin care se certifică întreruperea parţială a activităţii economice, se mai arată în proiect.

Prezenta hotărâre se duce la îndeplinire de către Primarul Municipiului Arad, prin serviciile de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Arad şi se comunică celor interesaţi de către Serviciul Administraţie Publică Locală.

„Prin acordarea reducerii/scutirii la plata impozitului/taxei pe clădiri, precum și a taxei pentru utilizarea temporară a locurilor publice pentru durata stării de urgență reprezintă un sprijin acordat contribuabililor a căror activitate a fost întreruptă total sau parțial, evitând astfel unele blocaje în activitatea viitoare a acestora, precum și în  îndeplinirea obligațiilor de plată către bugetul local”, prevede proiectul.

Întregul proiect se poate consulta, aici: Scutire impozit taxa cladiri taxa ocupare domeniu public-

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.