Remețan ACUZĂ: „Ponta minte românii cu reducerea CAS!”

Remețan ACUZĂ: „Ponta minte românii cu reducerea CAS!”

Reducerea contribuțiilor pentru asigurări sociale (CAS) la angajator așa cum o propus-o Victor Ponta este un eșec și o măsură electorală cu termen de valabilitate extrem de limitat, consideră președintele PMP Arad, Florin Remețan.

„Românii obișnuiți, firmele românești și FMI au toate motivele să fie sceptici în legătură cu reducerea CAS așa cum a pregătit-o PSD. Victor Ponta a lansat această măsură doar pentru ultimele trei luni ale anului 2014, deși promisese de multe ori că o va introduce pentru ultimele șase luni, adică începând cu 1 iulie. Evident că guvernul nu avea resursele bugetare necesare pentru a compensa reducerea temporară de venituri generată de reducerea CAS – de aici a rezultat această amânare”, a declarat Florin Remețan.

Reprezentanţii PMP consideră că FMI nu a aprobat reducerea CAS fiindcă a văzut că guvernul Ponta nu a pregătit această măsură și fiindcă nu are încredere că guvernul României o poate susține pe termen lung. Lipsa unui acord al FMI pe această chestiune reprezintă o vulnerabilitate pentru economia românească și semnalează piețelor externe un derapaj tipic pentru un partid de guvernământ aflat în campanie electorală. Nu e deloc întâmplător că măsura intra în vigoare la 1 octombrie, cu câteva zile înainte de declanșarea campaniei electorale prezidențiale.

De asemenea, Remeţan crede că e greu pentru firmele din România să aibă încredere în reducerea fiscalității promovată de un guvern care s-a ocupat până acum cu creșterea ei. Iar încrederea pe care mediul de afaceri o are în guvern contează foarte mult în succesul unei măsuri de reducere a fiscalității. Comportamentul agenților economici nu se va schimba – adică aceștia nu vor începe să crească numărul angajărilor așa cum i-ar stimula în mod normal reducerea CAS – dacă nu au încredere că această măsură este una serioasă, pe termen lung, nu una pentru trei luni de zile, apreciază specialiștii economici ai PMP.

„Cât timp PSD rămâne principalul furnizor de corupție în politica românească nu se poate avea încredere în PSD ca partid al responsabilității bugetare. Remarcăm de asemenea că Guvernul Ponta fuge de răspundere în privința CAS, pasând Parlamentului responsabilitatea de a transforma ideea în lege, ceea ce e o nouă probă că guvernul nu crede în propriul proiect. Atunci când guvernul a ținut cu adevărat la o măsură – de exemplu majorarea accizei la carburanți de la 1 aprilie – Victor Ponta a mers înainte cu ordonanța de urgență a guvernului în ciuda tuturor criticilor. Tragem concluzia că guvernul este foarte hotărât atunci când vine vorba să pună taxe și impozite noi, dar e ezitant când vine vorba să le reducă”, a explicat președintele PMP Arad, Florin Remețan.

Loading...
 1. bravo mai remetat , ai intrat din nou in joc , de parca nu au fost destui mancatori de rahat in preajma lui falcone .

  Raspunde
 2. cetatean indignat 27 iunie, 2014, 6:10 pm

  Ce nesimtit ! Ce vita incaltata!
  Pe cine crezi ca pacalesti remetane, nesimtitule ?
  Nulitate absoluta ce esti ! Scursura umana ! Mi-e sila de exemplare ca tine.
  Si da . Voi iesi la vot. O sa te caut pe tine si partiduletul tau ca sa pun stampila pe coltul opus al paginii. Canalii ordinare. Nu stiu cum va suporta pamantul de ticalosi.

  Raspunde
 3. acest individ din capalnas , de altfel doctor in aconomie si absolvent al unei facultati fantoma, face parte din aceea casta numita CURVE POLITICE , care nu are prejudecati , sa puna curul la bataie pentru oricine plateste mai mult , netanind cont de culoarea politica . ca vorba aia , DOAR BANUL CONTEAZA

  Raspunde
 4. Rematane…..taci in pana mea si mai da-i o batuta la nevasta. Cum pana mea din ditamai socialist ai devenit brusc sugaciul lui Falcone? Macar are orgasm cand il sugi?

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.