Şapte maratonişti ai Clubului Experienţa Multisport şi doi voluntari străini, la Maratonul Piatra Craiului (FOTO)

Şapte maratonişti ai Clubului Experienţa Multisport şi doi voluntari străini, la Maratonul Piatra Craiului (FOTO)

Membrii clubului Experienţa Multisport din Arad au participat, luna aceasta, la cea de a IX-a ediţie a Maratonului Piatra Craiului Salomon, eveniment desfăşurat în Zărneşti (judeţul Braşov)şi care a adunat la start sute de participanţi din ţara noastră, dar şi din străinătate. Fiind o competiţie din seria CarpathianMan, Maratonul Piatra Craiului a avut un traseu cu o lungime de 41 de km şi o diferenţă de nivel de 2150 de metri, remarcându-se prin lungime, profilul, tehnicitatea şi exigenţele specifice mediului alpin.

Aradul a avut o reprezentare bună la această competiţie, numeroşi alergători ai Clubului Sportiv Experienţa Multisport fiind prezenţi: Adrian Glogoveţan, Diana Miazga, Eva Hochbauer, Lucian Dincea, Ioan Neş, Iulia Ghinga şi Kalman Ambruş. De asemenea, la această competiţie au luat parte Johanne Berg şi Xavi Navarro, cei doi fiind voluntari internaţionali în proiectul „The habit of running” (Obişnuinţa de a alerga), finanţat de către Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune. Cei din urmă s-au antrenat timp de 6 luni sub supravegherea instructorului Adrian Glogoveţan, pentru a-şi dezvolta competenţele sportive, efortul lor fiind încununat cu ocazia acestui eveniment dat fiind faptul că au reuşit să finalizeze în premieră un maraton.

„A fost cea mai dură competiţie la care am participat în viaţa mea. Am petrecut 7 ore şi 39 de minute alergând în peisajul mirific al Zărneştiului. Chiar dacă la un moment dat am simţit că nu mai pot, am reuşit în cele din urmă. La fel ca în viaţă, câteodată este mai greu, câteodată mai uşor, însă întotdeauna când îţi doreşti ceva cu adevărat trebuie să lupţi până la capăt”, a declarat Xavi Navarro.

„Sunt mândru de faptul că Xavi şi Johanne au finalizat cu zâmbetul pe buze primul lor maraton şi pe deasupra montan. Munca depusă de mine pentru antrenarea lor a avut ca finalitate acest maraton, dar şi pregătirea lor fizică pentru viitoare competiţii de acest gen”, a precizat instructorul Adrian Glogoveţan.

„A fost greu, pe alocuri periculos, dar spectaculos. M-am pregătit intens pentru a-l termina cu bine şi nu regret nicio secundă că am făcut-o. Mă bucur că am reşit să realizez un timp foarte bun, o clasare bună la categoria mea de vârstă şi mai ales că am terminat cu bine cursa. Vremea a ţinut cu noi, a fost superb pe munte! M-a impresionat organizarea, a fost ireproşabilă”, a menţionat Iulia Ghinga.

„Maratonul Piatra Craiului este un eveniment în sine, organizat impecabil de oameni care iubesc muntele şi-l cunosc. Aerul curat, peisajele de vis, voia bună, bucuria şi energia alergătorilor, te fac să treci mult mai uşor peste dificultăţile tehnice ale traseului. În plus, fiecare alergător care a terminat cursa este strigat şi invitat pe scenă, în cadru festiv, unde îşi primeste medalia în aplauzele tuturor, ca semn de apreciere şi respect pentru performanţa sa”, a declarat, la rândul ei, Diana Miazga.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.