Sărbători pe timp de PANDEMIE. Ce avem, totuși, voie să facem de REVELION

Sărbători pe timp de PANDEMIE. Ce avem, totuși, voie să facem de REVELION

Atât cetățenii, cât, mai ales, reprezentanții HoReCa, și-au dorit ca de Revelion autoritățile să permită deplasările până la ora 01:00. Acest lucru însă nu se va întâmpla.

Raed Arafat, secretar de stat și șef al DSU, spune că restricțiile rămân în vigoare, iar populația nu va putea să plece dupa orele 23:00 de acasă.

Acest lucru este din cauza că, spune el, exact la acele ore merg oamenii la petreceri și există cel mai mare risc de răspândire a virsului. Totuși, dacă inițial Arafat a declarat că la trecerea dintre ani „ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor”, acum a precizat că dacă totuși ieșim în fața blocului/ casei la ora 00:00, să purtăm masca.

„Nu există în acest moment, eu știu că nu avem în acest moment intenția să modificăm regulile. Înțeleg că HoReCa vrea până la ora 1, dar este exact situația în care oamenii vor vrea să meargă la petreceri și peste tot. O astfel de recomandare nu este foarte bună pentru populație, care vrea să meargă în astfel de locații. Regulile au fost aprobate prin Hotărâre de Guvern și ele rămân. Nu avem intenția să schimbăm regulile. Sunt convins că unii vor ieși în fața blocului, dar să iasă cu mască. Deci, nu concerte, nu petreceri, așa ceva nu va fi posibil”, a spus Raed Arafat la un post TV.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.