Şase bărbaţi au fost ARESTAȚI în Irlanda. Sunt bănuiți că PLĂNUIAU ASASINAREA prinţului Charles

Şase bărbaţi au fost ARESTAȚI în Irlanda. Sunt bănuiți că PLĂNUIAU ASASINAREA prinţului Charles

Şase bărbaţi au fost arestaţi în Irlanda, într-o zonă pe care prinţul Charles şi Camilla, ducesa de Cornwall, urmează să o viziteze săptămâna viitoare.

Cei şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 62 de ani, au fost plasaţi în arest preventiv, după ce polițiștii au descoperit asupra lor echipament pentru fabricarea de bombe.

O zonă din Courtown, în Co Wexford, a fost izolată, iar geniştii au intervenit în legătură cu un dispozitiv suspect.

Surse din poliţia naţională irlandeză au declarat că prin arestările făcute, a fost dejucat un complot al Armatei Republicane Irlandeze (IRA) de asasinare a cuplului regal.

Cei şase bărbaţi arestaţi sunt suspectaţi că au legături atât cu Armata Republicană Irlandeză a Continuităţii, cât şi cu Adevărata IRA. Ei sunt interogaţi ca presupuşi lideri terorişti, membri ai unei organizaţii ilegale şi deţinere de explozivi.

„Toţi (suspecţii) sunt deţinuţi, în baza Secţiunii 30 din Legea privind infracţiuni împotriva statului, în diverse posturi de poliţie din regiunea metropolitană Dublin”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, precizând că mai multe anchete sunt în curs de desfășurare.

Arestările au fost  făcute cu numai câteva zile înainte ca prinţul Charles şi Camilla să efectueze o vizită de patru zile în Republica Irlanda, în cursul căreia urmează să viziteze locul în care IRA l-a ucis pe unchiul său, lordul Mountbatten, într-un atentat cu bombă, în 1979.

IRA a detonat de la distanţă bomba plasată la bordul ambarcaţiunii, aruncând vasul în aer şi rănindu-l mortal pe Mountbatten. Fiul său Nicholas Knatchbull, în vârstă de 14 ani, şi un adolescent, care făceau parte din echipaj, au fost de asemenea ucişi în atac, dar şi soacra fiicei lordului Mountbatten. IRA a revendicat imediat atentatul.

Foto: au.news.yahoo.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.