Se apropie termenul limită pentru depunerea de aplicaţii în cadrul Competiției Regionale de Eco-Inovare din Regiunea Vest!

Se apropie termenul limită pentru depunerea de aplicaţii în cadrul Competiției Regionale de Eco-Inovare din Regiunea Vest!

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest împreună cu Asociaţia Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic organizează anual Târgul Regional de Inovare şi o competiţie dedicată inovării în Regiunea Vest. Anul acesta, atât târgul cât şi competiţia se află la ediţia a II-a.

Organizatorii precizează că această cea de-a doua ediţie este dedicată eco-inovării – produsele, serviciile sau tehnologiile eco-inovative fiind cele care îşi găsesc aplicare concretă în susţinerea dezvoltării sustenabile prin reducerea impactului asupra mediului sau prin folosirea eficientă a resurselor.

Competiţia, ce se adresează organizaţiilor şi persoanelor fizice din Regiunea Vest care realizează produse eco-inovative şi/sau furnizează servicii eco-inovative, este organizată, la fel ca în anul precedent, în cadrul Târgului Regional de Inovare – târg ce va avea loc în Arad, la Expo Arad, în data de 12 noiembrie. Competiţia vizează sprijinirea eco-inovaţiei, a start-up-urilor eco-inovative şi integrarea produselor/serviciilor eco-inovative în cadrul unor afaceri deja existente.

Depunerea aplicaţiilor în cadrul Competiţiei Regionale de Eco-Inovare din Regiunea Vest se poate face până în data de 24 octombrie 2014, termenul pentru depunere fiind extins de la data de 10 octombrie anunţată iniţial astfel încât un număr cât mai mare de organizaţii şi/sau persoane fizice din Regiunea Vest să aibă posibilitatea de a aplica în cadrului competiţiei.

Participarea în cadrul competiţiei se poate face prin parcurgerea următoarelor etape: completarea formularului de înregistrare la competiţie (formularul se găseşte pe pagina web http://innoboost.tehimpuls.ro), contactarea aplicantului de către Tehimpuls în vederea confirmării înscrierii, participarea aplicantului la un interviu cu experţi regionali, elaborarea pachetului de prezentare (pachet ce va conţine materiale promoţionale, un prototip al produsului/serviciului/tehnologiei furnizate, demo, scurt film, etc. în vederea expunerii în cadrul unui stand expoziţional la Târgul Regional de Inovare 2014), semnarea acordului de participare la târg în vederea garantării prezenţei organizaţiei în cadrul târgului cu produsul, serviciul sau tehnologia înscrise.

Anunţarea câştigătorilor Competiţiei Regionale de Eco-Inovare va avea loc în cadrul Târgului Regional de Inovare 2014, ediţia a II-a, la Expo Arad, în data de 12 noiembrie 2014.

Cele 10 organizaţii selecţionate pentru a participa în cadrul competiţiei vor beneficia de un stand gratuit în cadrul Târgului Regional de Inovare 2014 şi de sesiuni de training în domeniul comercializării inovării. De asemenea, organizaţiile câştigătoare ale primelor două locuri din cadrul competiţiei vor beneficia de scheme de consultanţă personalizate şi granturi a câte 10.000 de euro pentru achiziţionarea de echipamente necesare dezvoltării de start-up-uri eco-inovative.
Informaţii suplimentare puteţi obţine de la directorul Direcţiei de Resurse Umane şi Comunicare, Miruna Vitcu, prin e-mail, la adresa miruna.vitcu@adrvest.ro, sau prin telefon ori fax, la numerele: 0256 – 491.981/491.923.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.