Se modifică LEGEA ÎN CONSTRUCȚII! Condițiile pe care trebuie să le îndeplinești ca să-ţi faci o casă la ţară

Se modifică LEGEA ÎN CONSTRUCȚII! Condițiile pe care trebuie să le îndeplinești ca să-ţi faci o casă la ţară

Deputații au votat, miercuri, legea privind autorizarea lucrărilor de construcție, care schimbă regulile în cazul construcției caselor cu etaj.

Până acum, o casă la ţară cu regim de înălţime parter şi parter plus unu puteau fi construite cu derogări de la lege, proprietarul având nevoie numai de o autorizaţie şi de un plan al casei, în rest se putea apuca de muncă împreună cu prietenii şi rudele.

Imediat ce noua lege va fi promulgată, regulile se vor schimba, însă. Va trebui să vă angajaţi un diriginte de şantier, iar Inspectoratul de Stat în Construcţii o să verifice dacă aţi respectat sau nu normele de stabilitate şi rezistenţă.

Pentru a obține clădiri de calitate, legea îi obligă pe constructori să respecte mai multe cerinţe fundamentale atunci când ridică o casă. Este vorba de rezistența mecanică, stabilitate, securitate în caz de incendiu. Totodată, clădirea trebuie să fie curată, să nu polueze mediul înconjurător, să fie accesibilă în exploatare, să fie protejată suficient împotriva zgomotului, să fie izolată termic.

Cu alte cuvinte, cei care doresc să-și construiască o casă, vor avea nevoie de un diriginte de şantier sau de o firmă de construcţii. În plus, vor fi vizitaţi de inspectori care vor verifica fiecare etapă a lucrării.

Legea votată de deputaţi urmează să fie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis şi va intra în vigoare după ce va fi publicată în Monitorul Oficial.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.