Senatorul Ioan Cristina: „Se creează în mod deliberat premisele pentru fraudarea alegerilor prezidenţiale”

Senatorul Ioan Cristina: „Se creează în mod deliberat premisele pentru fraudarea alegerilor prezidenţiale”

Senatorul liberal Ioan Cristina, preşedinte al ACL Arad, este de părere că intenţia Guvernului de a legaliza, printr-o ordonanţă, „migraţia politică a aleşilor locali” este „abuzivă” şi „nedemocratică”.
„Noi, cei de la ACL, considerăm că prin această ordonanţă Ponta şi PSD pregătesc fraudarea alegerilor prezidenţiale şi pun în pericol imaginea externă a României ca stat democratic, în care şansele sunt egale între competitori. Prin înregimentarea politică a aleşilor locali ai opoziţiei în PSD şi sateliţii săi se creează în mod deliberat premisele pentru fraudarea alegerilor prezidenţiale din noiembrie”, a declarat senatorul arădean.
Acesta a precizat că liberalii vor ataca în instanță, în contencios administrativ, ordonanța de urgență care ar permite traseismul politic al primarilor.
„Actul normativ va fi atacat în contencios administrativ și se va solicita suspendarea aplicării sale pentru perioada până la care se va fi pronunțat Curtea Constituțională, fie la sesizarea Avocatului Poporului, fie la sesizarea instanței de judecată”, a declarat senatorul Ioan Cristina.
Parlamentarul liberal a afirmat că ordonanţa lui Ponta provoacă îngrijorare şi în plan extern. Ioan Cristina a dat exemplul preşedintelui PPE, Joseph Daul, care s-a arătat „îngrijorat de recentul anunţ al Guvernului privind posibila modificare a legii privind aleşii locali”.

  1. D-le Cristina oare nu stai pe scaunul de parlamentar datorita USL? Pe plan extern si intern tradarea d-voastra nu provoaca ingrijorare?

    Raspunde
  2. Dute bah sluga inapoi la falca si mai bea o bere

    Raspunde
  3. Esti geniala DOAMNA senatoare.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.