Singurul CANDIDAT ROMÂN la Roma, în TUR DE FORȚĂ la Bucureşti. Toate instituțiile importante îi ACORDĂ SPRIJINUL

Singurul CANDIDAT ROMÂN la Roma, în TUR DE FORȚĂ la Bucureşti. Toate instituțiile importante îi ACORDĂ SPRIJINUL

Laura Văsîi, primul român care și-a anunțat candidatura la consiliul general al Primăriei Romei a cucerit deocamdată Bucureştiul. Într-un tur de forţă desfăşurat marţi, 12 aprilie, candidata s-a întâlnit cu înalţi responsabili din Guvern, Parlament şi Preşedinţie şi a participat la o dezbatere la una dintre cele mai urmărite emisiuni TV din România.

Maratonul Laurei Văsîi a fost organizat de Asociaţia Românilor din Italia (ARI), promotor şi responsabil al proiectului de implicare civică a românilor rezidenţi în Roma pentru alegerile locale din 5 iunie.

Prima întâlnire a Laurei Văsîi a avut loc cu ministrul delegat pentru relaţia cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu. În cadrul întrevederii, Ministrul a confirmat importanța implicării comunităţii de români în viaţa politică în localităţile unde trăiesc:

„Programul electoral la care lucrăm este în dezbatere publică la Roma, discut cu conaţionalii noştri pentru a mă asigura că vor avea prioritate acele proiecte de maximă importanţă pentru românii din Roma, proiecte dedicate integrării românilor în societatea italienească, a copiilor români în şcolile italiene, dar şi programul pentru sprijinirea românilor pentru întoarcerea în ţară”, a declarat Laura Văsîi la întâlnirea cu ministrul Dan Stoenescu.

A urmat o întâlnire la Palatul Victoria, cu secretarul general al Guvernului, Sorin Chelmu, care a confirmat sprijinul premierului pentru diaspora:

„Dragii mei, dragi români, reconfirm cele afirmate de premierul Dacian Cioloş referitor la comunităţile românilor din afara graniţelor. Românii din diaspora reprezintă o resursă importantă pentru economia românească şi o resursă importantă de oameni cu experienţă în foarte multe domenii de activitate. Premierul Dacian Cioloş este un om format în străinătate, care a contribuit prin capacităţile sale în dezvoltarea unor economii din ţările membre UE. Avem la conducerea unor instituii cheie ale statului român, mulţi reprezentanţi formaţi în diaspora”, a precizat secretarul general al Guvernului, Sorin Chelmu.

laura_vasii_sorin_chelmu

Laura Văsîi și-a propus ca din poziţia de consilier la Primăria Romei să realizeze o legătură între Roma şi Bucureşti, dialog prin care „să dezvoltăm proiecte pentru mărirea schimburilor economice între România şi Italia. Sprijin programul „Redăm încrederea investitorilor străini în economia românească” dezvoltat de către CCIRO Italia şi Guvernul României. Îmi propun ca pe ordinea de zi, activitatea pe care o desfăşor, să fie cuvântul cheie „încredere”, sentiment de care au nevoie românii de pretutindeni în relaţiile cu statul român”.

A urmat întâlnirea de la Parlamentul României cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

laura_vasii_calin_popescu_tariceanu

„Mă bucur mult pentru acest demers al dvs. de implicare civică. Îi felicit pe românii din străinătate care vor vota la alegerile administrative în localităţile unde trăiesc şi bineînţeles urez succes candidaţilor care vor reprezenta semenii în administraţiile locale în ţările unde sunt rezidenţi. Parlamentul României are mare nevoie ca în componenţa sa să-şi desfăşoare activitatea politicienii care au făcut politica în străinătate, politicieni care să reprezinte românii din diaspora şi interesele acestora. Trebuiesc elaborate cu prioritate legi şi programe care să sprijine atragerea profesioniştilor români din diaspora, români de succes şi bineînţeles forţa de muncă care deseori lipseşte în multe industrii”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la finalul întâlnirii.

Laura Văsîi s-a întâlnit și cu Sandra Pralong, consilier de stat, șef al Departamentului pentru Relaţia cu Românii din Afara Graniţelor din cadrul administraţiei prezidenţiale, maratonul de la Bucureşti culminând cu participarea candidatei la o emisiune televizată difuzată la o oră de maximă audiență.

image012

„Vă informez că imediat după stabilirea unui program electoral definitiv la care
lucrez împreună cu românii din Roma, voi demara organizarea unei reţele de
reprezentanţi ai comunităţii românilor din Roma începând cu reprezentanţii de
cartiere, reprezentanţi în cele 15 sectoare ale oraşului Roma, şi împreună cu
aceştia voi realiza acele proiecte de care este imperativ nevoie pentru ca
drepturile românilor din Roma să fie respectate atât în relaţia cu instituţiile
statului italian, cât şi cu cel român”, a promis Laura Văsîi.

 

 

  1. Sì EU sint romanca si mam candidat consigliere municipal, farà sa fiu ajutata de nimeni ,sa reusit cu success.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.