SITUAȚIE BIZARĂ: Armata britanică oferă DESPĂGUBIRI URIAȘE unui fermier căruia NU-I MAI OUĂ GĂINILE

SITUAȚIE BIZARĂ: Armata britanică oferă DESPĂGUBIRI URIAȘE unui fermier căruia NU-I MAI OUĂ GĂINILE

Forţele Aeriene din Marea Britanie au plătit 79.000 de lire sterline din banii contribuabililor britanici unui fermier care a acuzat că un elicopter al Royal Air Force (RAF) i-a speriat găinile.

Fermierul a susţinut că multe dintre păsările pe care le avea au fost atât de terifiate de zgomotul produs de elicopter încât s-au călcat în picioare până au murit.

Găinile rămase în viaţă, a susţinut agricultorul din comitatul englez East Sussex, au rămas traumatizate şi nu au mai ouat niciodată.

Royal Air Force a plătit, în total, anul trecut, despăgubiri în valoare de 375.000 de lire sterline, după ce aeronave care au zburat la joasă altitudine au distrus proprietăţi sau au speriat animale.

Un grup de turişti care campau în Gwynedd (Țara Galilor) a primit 3.000 de lire sterline după ce corturile lor au fost distruse de un elicopter al RAF.

Un localnic din Lincolnshire a primit 780 de lire sterline după ce i s-a stricat un candelabru pe care îl avea în casă.

Instituţia ia foarte în serios siguranţa zborurilor la joasă altitudine. „Poate fi zgomotos şi neplăcut, însă este o parte esenţială a antrenamentului”, a precizat un purtător de cuvânt al instituției.

În trecut, Ministerul Apărării a plătit compensaţii membrilor unui grup a cărei şedinţă de terapie a fost întreruptă de zgomotul unei aeronave. Dar acestea nu sunt singurele despăgubiri bizare pe care le-au oferit Forțele Aeriene britanice. În trecut, RAF a acoperit şi cheltuielile cu îngrijirile veterinare pe care le-a primit un papagal care şi-a rupt picioarele în urma unei sperieturi provocate de un avion al Royal Air Force.

Sursa: 13newsnow.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.