Spectacol inedit, la Arad! Opera de Stat din Budapesta vine cu „Elixirul dragostei” prezentat de „Opera pe roți”

Spectacol inedit, la Arad! Opera de Stat din Budapesta vine cu „Elixirul dragostei” prezentat de „Opera pe roți”

Opera de Stat din Budapesta va veni la Arad în 30.08.2019 cu spectacolul „Elixirul dragostei”. „Opera pe roți” va fi în curtea Colegiul Csiky Gergely.

Seria de programe a Operei pe Roți a fost inițiată acum aproape 75 de ani ca misiune a artiștilor de la Căile Ferate Regale Maghiare și de la Operă, după cel de al doilea război mondial, pentru a „ajuta la vindecarea rănilor sufletești“ și a face ca muzica de operă să ajungă și în localități aflate departe de capitală.

După o pauză de 60 de ani, în 2014 Opera Maghiară de Stat a pornit din nou la drum Opera în Mișcare. În turneul din vara anului 2018 noua prezentare a celei mai populare opere comice a lui Donizetti – din cea mai nouă serie a Operei în Mișcare – a călătorit în zonele locuite de maghiarii de peste hotare, în Secuime.

Opera preconizează să aducă aceste spectacole nomade în limba maghiară, găzduite de un camion care se transformă în scenă, în mijlocul maghiarilor care trăiesc în cele șapte state succesoare, în cadrul a două turnee pe an.

În vara lui 2019 cei interesați pot vedea în mod gratuit producția strălucită a lui Toronykőy Attila, pe scene în aer liber din alte opt noi puncte de oprire ale turneului.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.