Mai multe articole din rubrica "" ↑

Stația de sortare este FUNCȚIONALĂ, de astăzi! Cum trebuie arădenii să procedeze cu DEȘEURILE (GALERIE FOTO)

Stația de sortare este FUNCȚIONALĂ, de astăzi! Cum trebuie arădenii să procedeze cu DEȘEURILE (GALERIE FOTO)

Stația de sortare a deşeurilor este funcțională, începând de astăzi.

Această investiție a municipalității în valoare de aproape 6 milioane de lei, funcționează de astăzi în condiții optime, anunță Primăria.

Stația de sortare va fi operată de societatea Recons SA. Pentru ca această stație să funcționeze la capacitate maximă este extrem de important ca deșeurile să fie colectate selectiv.

„Odată cu punerea în funcțiune a stației de sortare închidem acest cerc al Sistemului Integrat de Gestionare al Deșeurilor. De acum încolo, cu ajutorul şi implicarea  arădenilor vom colecta din oraș gunoiul, care va fi sortat încă de acasă. În momentul în care ne vom obişnui să respectăm aceste reguli simple de sortare sunt convins că nu vom mai avea probleme nici cu mediul, nici cu Garda de Mediu și vom putea  deveni un oraș civilizat, de secol XXI”, a declarat primarul Călin Bibarț.

„Vă reamintim că 60% dintre deșeurile pe care le producem pot fi reciclate! Tot ceea ce trebuie să facem este să depozităm deşeurile în locurile special amenajate de unde să fie preluate de către operatorul contractat de municipalitate pentru a fi reciclate”, informează Primăria.

Colectarea selectivă a deșeurilor de la asociații de proprietari (blocuri) și gospodării individuale (case) se face în containere/pubele personalizate pentru fiecare fracție, respectiv:

plastic/metal – galben;

hârtie/carton – albastru;

sticlă – verde;

deșeurile biodegradabile – maro;

deșeuri reziduale – negru.

Totalitatea deșeurilor care nu se pot recicla sunt deșeurile reziduale. Acestea trebuie să ajungă la depozitul conform al FCC Environment și sub nicio formă nu trebuie abandonate la întâmplare pe domeniul public sau pe terenuri virane private, atrage atenția Municipalitatea.

Loading...
  1. Eu am primit o pubela maro si una galbena de cand a venit Retimul.
    Ce povesti sunt cu diferite culori cand ele nu exista.
    Asa demagogie si prostie am apucat sa vad dupa ce am vazut foarte multe prostii in viata mea de peste 65 de ani.
    Nici in Ali Baba nu exista asa ceva.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.