Asistenții sociali, sărbătoriți la UAV Arad

Asistenții sociali, sărbătoriți la UAV Arad

Asistenții sociali au sărbătorit, la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Ziua Mondială a Asistenței Sociale.

Evenimentul a fost organizat de prof.univ.dr. Alina Breaz, președinta Asociației pentru Educație Proactivă, și Laura Andreș, președinta Asociația „Oaza”, în parteneriat cu Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială a UAV.

„Biblioteca vie”, genericul sub care s-a desfășurat întreg evenimentul, a adus în dezbatere câteva din cele mai importante tematici ale domeniului, în cadrul celor 7 workshop-uri organizate pe durata întregii zile de 27 martie. „Asistentul social în Unitatea de Primire Urgență”, „Consumatorul de droguri: victimă sau infractor” sau „Asistența socială în penitenciar” sunt doar câteva dintre temele puse în discuție în cadrul acestui eveniment.

„«Biblioteca vie este despre oamenii care au grijă de alți oameni, despre cei care și-au dedicat viața pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de ajutorul semenilor. Acest eveniment le este dedicat lor, celor care au înțeles că asistența socială este mai mult decât o profesie, este o datorie morală față de cei mai puțin favorizați»”, a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

La deschiderea festivă a evenimentului au participat: rectorul UAV,   Dr. Ramona Lile, Preot Gligor Gheorghe Vicar Eparhial-Arhiepiscopia Aradului, președintele CJA, Iustin Cionca,  subprefectul Aradului, Marius Mircea Sulincean,  viceprimarii Aradului, Ilie Cheșa și Lazăr Faur, șeful ISJ Arad, Marius Gondor  și adjunctul ISJ, Gianina Coraș, parlamentari  și șefi de servicii deconcentrate din județul Arad și Timiș.

Sursa foto: UAV Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.