Cad capete din Poliție: Şeful Poliţiei Rutiere, DEMIS din funcţie

Cad capete din Poliție: Şeful Poliţiei Rutiere, DEMIS din funcţie

Şeful Poliţiei Rutiere, Lucian Diniță, a fost demis din funcţie, ca urmare a scandalului generat de poliţistul rutier care a fost prins cu permis fals.

Locul comisarului-șef Lucian Diniță ar putea fi luat de un adjunct, temporar, până la organizarea unui concurs pentru atribuirea acestui post.

Pe 9 aprilie, şeful IGPR, Petre Tobă, a dispus cercetarea disciplinară pentru abuz în serviciu a patru ofiţeri cu funcţii de conducere din cadrul Poliţiei Rutiere, în dosarul poliţistului care a condus ani de zile fără a avea acest drept.

Printre aceştia se numără şi Lucian Diniță, Costin Tătuc, şeful Poliţiei Autostrăzi, Carol Varna, şi Paul Toma, ambii fiind angajaţi ai Direcţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române.

Ofiţerul de poliţie rutieră Augustin Căpâlnaș, prins cu un permis auto fals la volan, în timpul unui control de rutină efectuat de colegii săi, este vizat acum de două anchete: una disciplinară şi una penală, instrumentată de Parchetul Înaltei Curţi.

Mai mult, cu toate că circula fără permis de ani de zile, Augustin Căpâlnaș fusese propus pentru promovare de la Departamentul Educaţie Rutieră la Însoţiri, grupa de poliţie care se ocupă de conducerea coloanelor de demnitari în misiuni oficiale.

Într-un comunicat remis de IGPR se arată că Lucian Diniță va îndeplini de acum înainte atribuţiile funcţiei de adjunct al şefului Brigăzii Rutiere din cadrul Poliţiei Bucureşti.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.