CAZ ȘOCANT/ A PARALIZAT din cauza blugilor „skinny”

CAZ ȘOCANT/ A PARALIZAT din cauza blugilor „skinny”

Tronează în garderoba fiecăreia dintre noi pentru că sunt la modă și pentru că ne pun în valoare formele feminine. Multe dintre noi, însă, nu știm că purtarea blugilor „skinny” pe termen îndelungat ne poate face mai mult rău decât bine.

Ba mai mult, pasiunea pentru modă te poate băga în spital.

Este cazul unei tinere de 35 de ani din Australia, care a ajuns la spital după ce blugii ei „skinny” au lăsat-o în imposibilitatea de a mai merge.

Femeia era îmbrăcată într-o pereche de blugi strâmţi când s-a dus să-şi ajute o rudă care se muta, potrivit bbc.com. Ea a petrecut ore în șir îmbrăcată în blugii „skinny”, fără să-i treacă prin cap ce va urma. Spre seară, în timp ce mergea spre casă printr-un parc, tălpile şi picioarele i-au amorţit şi s-a prăbuşit.

„Nimeni nu a observat că a căzut şi a rămas culcată acolo timp de mai multe ore”, a declarat neurologul dr. Thomas Kimber.

Tânăra a reuşit să se târască la drum şi să oprească un taxi care a dus-o la Royal Adelaide Hospital, unde blugii i-au fost tăiaţi, menţionează articolul.

Medicii spun că femeia dezvoltase un sindrom de compresie, blugii prea strâmţi oprind alimentarea cu sânge a muşchilor gambei, iar ca răspuns la această stare, muşchii s-au umflat atât de mult încât au presat pe doi dintre nervii majori din partea de jos a piciorului, provocându-i slăbiciune şi amorţeală.

Deși picioarele femeii erau calde semn că sângele circula prin vene, mușchii ei erau slăbiți, astfel că își pierduse din simțuri.

După mai multe perfuzii intravenoase, muşchiul umflat şi-a îmbunătăţit condiţia, iar femeia a fost capabilă să meargă din nou, părăsind singură spitalul. Refacerea a durat trei sau patru zile.

Foto: bbc.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.