Daniel Trifon: „Mediul economic privat din Arad va plăti anual cu cel puțin 2 milioane de euro mai mult decât s-a stabilit inițial”

Daniel Trifon: „Mediul economic privat din Arad va plăti anual cu cel puțin 2 milioane de euro mai mult decât s-a stabilit inițial”

Daniel Trifon, consilier județean, a interpelat Consiliul Judeţean Arad pe motiv că mediul privat din municipiu va plăti în plus pentru salubrizare cel puţin 2 milioane de euro mai mult decât se stabilise iniţial.

„Mediul economic privat din Arad va plăti anual cu cel puțin 2 milioane de euro mai mult decât s-a stabilit inițial”, susţine Trifon într-un comunicat de presă.

„În urma sesizărilor mai multor agenți economici privați din Municipiul Arad cu privire la serviciul de ridicare deșeuri de către noul operator, am încercat să deslușesc care sunt realitățile mai mult sau mai puțin cunoscute din spatele acestei afaceri. Concluzia este aceea că față de oferta inițială a operatorului, ofertă cu care a câștigat licitația derulată și ofertă despre care serviciul de specialitate din cadrul Consiliului Județean Arad susține că nu a fost modificată și nici nu poate fi schimbată, tarifele practicate de acesta pentru mediul economic privat sunt mai mari cu 25,06 lei pe fiecare metru cub de deșeuri reziduale, a declarat consilierul judeţean în comunicatul de presă.

„Oferta declarată câștigătoare are ca tarif aferent anului 2018 suma de 250,56 lei pentru tona de deșeuri reziduale la agenții economici. Transformarea conform normelor specifice / caietului de sarcini / contractului semnat este de 0,35 tone/ metru cub. Rezultă astfel că operatorul și-a asumat un tarif fix de 87,69 lei pentru metru cub colectat. În schimb, sunt în posesia a numeroase contracte provenite de la societăți comerciale din Municipiul Arad, din aproape toate cartierele, unde tariful pentru metru cub practicat de operator este de 112,75 lei pentru metru cub. Mai mult, sunt impuse și tarife de salubrizare pentru fracțiile de deșeuri, fapt despre care cunosc că nu a apărut în oferta inițială. Dat fiind că pe raza Municipiului Arad funcționează mai mult de 10.000 de societăți comerciale și totodată faptul că societățile comerciale sunt obligate să își asume un minim de 3 m.c. lunar, rezultă că sunt încasați în plus anual doar din mediul privat mai mult de 2 milioane de euro pe un calcul făcut doar la cantitatea minimă. La nivel individual, o firmă care se încadrează în acel minim de 3 m.c. deșeuri lunar urmează să plătească anual cu 902,16 lei + TVA mai mult decât a fost prevăzut în oferta inițială”, arată Daniel Trifon în comunicat.

Consilierul judeţean susţine că afirmaţiile se bazează pe informații și documente obținute de la utilizatorii finali ai serviciului de salubrizare, cât și de la Consiliul Județean Arad, for care a şi fost interpelat în acest sens.

  1. multumiti-le lui Cionca si Tolea pentru marsavia asta

    Raspunde
  2. Fugi ma d-acilea , tu ne dai lectii de corectitudine ? doar stim noi cum si de ce te-au dat afara cei de la ROMSILVA !

    Raspunde
  3. Ma noi stim cine esti tu! Multumeste-i lui Ciupe ca te-a facut consilier altfel nici nu se auzea de tine ! Ha Ha cine ne invata aritmetica….!!!!?

    Raspunde
  4. Să-l pupi in fund pe Ciupe măi Marius .Lucrezi cumva la gaz?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.