Deținută GRAȚIATĂ de președinte după ce și-a UCIS SOȚUL cu trei gloanțe în spate. Ce a cântărit în DECIZIA luată!

Deținută GRAȚIATĂ de președinte după ce și-a UCIS SOȚUL cu trei gloanțe în spate. Ce a cântărit în DECIZIA luată!

O femeie de 68 de ani, condamnată la 10 ani de închisoare după că și-a ucis soțul cu violență, s-a bucurat de o grațiere parțială din partea președintelui.

Jacqueline Sauvage și-a ucis soțul cu trei gloanțe în spate, după 47 de ani de căsătorie infernală, plină de violențe, inclusiv sexuale, cărora le-au căzut victime, atât femeia, cât și cei patru copii ai lor. Incidentul s-a petrecut în septembrie 2012, a doua zi după sinuciderea fiului lor, sătul să mai suporte atâta umilință.

La 3 decembrie 2014, femeia a fost condamnată la 10 ani de închisoare, lucru care le-a revoltat pe cele trei fiice ale sale, Sylvie, Carole și Fabienne Marot.

„Mama noastră a suferit de-a lungul întregii sale vieți de cuplu, victimă a tatălui nostru, un om violent, tiranic, pervers și incestuos”, au pledat ele.

Cazul lui Jacqueline Sauvage a provocat un val de emoție și o amplă mobilizare în Franța, după ce fiicele femeii i-au adresat președintelui o cerere de grațiere, sprijinită de numeroși parlamentari și de personalități ale vieții civile, și susținută de o petiție care a strâns 400.000 de semnături.

Președintele francez François Hollande i-a acordat, duminică, o grațiere parțială lui Jacqueline, tradusă prin reducere de pedeapsă. Femeia ar putea beneficia de eliberare condiționată de la mijlocul lunii aprilie.

„Președintele Republicii a dorit, în fața unei situații umane excepționale, să facă posibilă, în cel mai scurt timp, revenirea dnei Sauvage în sânul familiei”, a anunțat Palatul Elysée, într-un comunicat de presă.

Potrivit Constituției franceze, președintele are dreptul de a grația, din 2008 doar cu titlu individual. Aceasta a fost a doua oară când François Hollande și-a exercitat această prerogativă, după ce în 2013 i-a acordat o reducere de pedeapsă celui mai vechi deținut din Franța, Philippe El Shennawy, eliberat condiționat după 38 de ani petrecuți în închisoare.

Sursa: lanouvellerepublique.fr

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.