Gratuitate la transportul public pentru pensionarii arădeni cu un venit lunar mai mic de 1.400 lei

Gratuitate la transportul public pentru pensionarii arădeni cu un venit lunar mai mic de 1.400 lei

Pensionarii care au un venit lunar mai mic de 1.400 lei beneficiază de gratuitate la transportul public local.

Plafonul de acordare a gratuității la transportul public local cu tramvaiele și autobuzele pe raza municipiului Arad pentru pensionari a fost majorat odată cu aprobarea hotărârii de consiliu aflată pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Municipal de vineri, 26 ianuarie. 

În contextul dat de faptul că de la 1 ianuarie 2024 pensia minimă s-a majorat cu peste 13,8%, ajungând la 1281 lei, mai mulți pensionari arădeni nu s-ar mai fi încadrat să beneficieze în continuare de facilitățile reduse ale transportului în comun. Pentru a preveni acest lucru, primarul municipiului Arad, Călin Bibarț a venit cu o soluție.

„Ca măsură de sprijin pentru pensionari, am decis să mărim plafonul pensiei pentru cei care beneficiază de gratuitate la transportul public local cu tramvaiele și autobuzele pe raza municipiului Arad, la 1.400 lei. Astfel, pensionarii care au un venit lunar mai mic de 1.400 lei beneficiază de gratuitate la transportul public local desfășurat cu tramvaiele și autobuzele pe raza municipiului Arad. Pensionarii care au un venit lunar mai mare de 1.400 lei beneficiază de reducere cu 50% la tariful abonamentelor pentru transportul public în comun. Consider că este datoria noastră să venim în sprijinul seniorilor, în special, în aceste vremuri dificile din punct de vedere financiar”, a declarat Călin Bibarț, primarul municipiului Arad.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.