Salata din supermarketuri provine de la IMIGRANȚII din Spania, TRATAȚI CA SCLAVII şi ÎMBOLNĂVIȚI cu pesticide

Salata din supermarketuri provine de la IMIGRANȚII din Spania, TRATAȚI CA SCLAVII şi ÎMBOLNĂVIȚI cu pesticide

Salatele vândute în supermarketurile din Marea Britanie sunt cultivate de muncitori trataţi precum sclavii, care trăiesc în condiţii mizere, potrivit unei dezvăluiri făcută de jurnaliștii de la Channel 4.

Imigranţii care cultivă legume susţin că nu au acces la toaletă în timp ce muncesc şi că sunt forţaţi să îşi facă nevoile în tufişuri, printre salatele care ajung pe mesele britanicilor, potrivit Daily Mail.

Mulţi dintre cei care muncesc pe câmpurile din sudul Spaniei locuiesc în barăci murdare de lemn şi plastic, în apropierea câmpurilor și nu primesc nici măcar apă şi săpun pentru a se spăla pe mâini.

Aceşti muncitori spun că sunt trataţi ca nişte sclavi de agenţiile care îi angajează să crească salate şi legume. Sunt obligaţi să lucreze în preajma unor pesticide periculoase, din cauza cărora se îmbolnăvesc. Mai mult, oamenii susţin că uneori nu sunt plătiţi pentru orele pe care le muncesc.

Una dintre firmele care furnizează salate şi legume pentru lanţurile comerciale Sainsbury’s, Tesco şi Asda se numără printre cele acuzate că îşi maltratează angajaţii.

Muncitori se plâng că s-au îmbolnăvit de bronşită din cauză că au inhalat spray cu pesticide în timp ce lucrau pe câmpurile din Murcia.

După prezentarea reportajului, politicienii britanici au cerut demararea unei anchete de urgenţă, spunând că dovezile sunt „îngrozitoare” şi că par să arate „munca de sclavie în rândul producătorilor de alimente, în anul 2015”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.