Tarifele la încălzire CRESC, iar mulți arădeni au nevoie de AJUTOR! Tot ce trebuie să știe despre SUBVENȚII

Tarifele la încălzire CRESC, iar mulți arădeni au nevoie de AJUTOR! Tot ce trebuie să știe despre SUBVENȚII

Referitor la acordarea ajutoarelor băneşti pentru încălzirea locuinţelor pe perioada sezonului rece noiembrie 2019 – martie 2020, conform O.U.G. nr. 70/2011, cu modificările şi completările ulterioare, Direcția de Asistență Socială Arad face anumite precizări. 

Înmânarea cererilor către beneficiarii pentru încălzirea locuinţei cu energie termică se va face de la casieriile CET Arad, iar pentru beneficiarii a căror încălzire a locuinţei se face cu energie electrică, gaze naturale, respectiv cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri se va face de la Centrele de preluare a cererilor începând cu data de 14.10.2019.

Activitatea de preluare a cererilor privind acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţelor cu energie electrică se va desfăşura doar la Centrul nr. 2, situat în Arad, Calea Radnei, nr. 250.

Important de menționat este faptul că deținerea anumitor bunuri imobile și mobile duce la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței. Cele imobile sunt: Clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu şi a anexelor gospodăreşti; Terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă şi alte terenuri intravilane care depăşesc 1.000 mp în zona urbană şi 2.000 mp în zona rurală.

Bunuri mobile

  1. Autoturism / Autoturisme şi / sau motocicletă / motociclete cu o vechime mai mică de 10 ani, cu excepţia celor adaptate pentru persoanele cu handicap ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum şi pentru uzul persoanelor aflate în zone greu accesibile
  2. Mai mult de un autoturism/motocicletă cu o vechime mai mare de 10 ani
  3. Autovehicule: autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fără remorci, rulote, autobuze, microbuze
  4. Şalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi, cu excepţia bărcilor necesare pentru uzul persoanelor care locuiesc în Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării”
  5. Utilaje agricole: tractor, combină autopropulsată
  6. Utilaje de prelucrare agricolă: presă de ulei, moară de cereale
  7. Utilaje de prelucrat lemnul: gater sau alte utilaje de prelucrat lemnul acţionate hidraulic, mecanic sau electric

*) Aflate în stare de funcţionare

Depozite bancare

  1. Depozite bancare cu valoare de peste 3.000 lei*

Terenuri / animale şi / sau păsări

  1. Suprafeţe de teren, animale şi păsări a căror valoare netă de producţie anuală depăşeşte suma de 1.000 euro pentru persoana singură, respectiv suma de 2.500 euro pentru familie

„Deţinerea unuia dintre bunurile menţionate conduce la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţei. Aveţi obligaţia de a consemna în cerere orice depozit bancar, inclusiv sub valoarea de 3.000 lei”, spun reprezentanții DAS Arad.

Programul pe străzi pentru depunerea cererilor precum și lista cu actele necesare, sunt disponibile aici: Ajutoare incalzire 2019-2020

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.