Tot ce trebuie să știi despre senzorii ABS

Tot ce trebuie să știi despre senzorii ABS

Fiecare dintre noi își dorește ca, în momentul în care se urcă la volanul mașinii pe care o conduce, să ajungă la destinație teafăr și nevătămat. Pe lângă experiența în materie de condus, totul depinde și de siguranța pe care o avem oferită de autoturismul nostru. De cele mai multe ori, acest lucru ține de noi, întrucât stă în responsabilitatea fiecărui șofer să se asigure de faptul că mașina funcționează în parametri optimi chiar înainte de a pleca la drum. Cu scopul de a veni în ajutorul tău, am pus la punct pentru tine câteva informații esențiale pe care este bine să știi cu privire la senzorii ABS!

  1. La ce se utilizează senzorii ABS?

Sistemul de frânare antiblocare utilizează un senzor ABS sau, cum este cunoscut de specialiști, un senzor de roată pentru a monitoriza viteza roții și a trimite toate aceste informații către computerul ABS. La rândul lui, acesta utilizează toate detaliile pentru a preveni blocarea frânelor în timpul unei opriri de urgență. În cazul în care vitezele roților nu se află la egalitate, computerul modulează această caracteristică antiblocare, până momentul în care vitezele sunt egalizate.

  • Unde pot găsi senzorii ABS?

Dacă te-ai întrebat vreodată unde sunt poziționați senzorii ABS, te vei bucura să afli că aceștia sunt deseori amplasați în fiecare butuc al roții în cazul în care sistemul ABS are patru canale. În anumite situații, unele aplicații de tracțiune pe spate au sezonul montat în partea din spate. În cazul în care senzorul este defect, acesta poate genera aprinderea indicatorului luminos de defecțiune sau lampa de avertizare ABS și, ulterior, poate cauza defecțiuni la sistemul de frânare antiblocare.

Imagine a senzorilor ABS copiată de pe site topautopiese.ro

  • Care sunt cauzele des întâlnite pentru care senzorii ABS se defectează?

În mod obișnuit, senzorii ABS ajung să se strice ca urmare a înfundării sistemului cu restul metalice, praf de frână sau altă murdărie cauzată de expunerea la elementele dure. Poți să determini dacă senzorii funcționează în mod corespunzător doar printr-o inspecție vizuală, în special atunci când ești specialist în domeniu. În caz contrar, recomandarea noastră pentru tine este să apelezi la un service auto specializat, care să poată să facă o analiză corespunzătoare și să diagnosticheze corect orice defecțiune tehnică apărută. Astfel, te poți asigura de faptul că înlocuirea senzorilor ABS se face în mod corect, pentru ca tu să te bucuri de un nivel de siguranță sporit oricând conduci autoturismul personal.

Alege să ai parte de siguranță de fiecare dată când te afli la volan, cunoscând în prealabil care sunt informațiile esențiale despre senzorii ABS. Doar așa te vei putea asigura de faptul că vei ajunge la destinație întocmai la timp și fără a avea parte de situații neașteptate!

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.