Un ajutor de peste 8 MILIOANE de lei va merge de la bugetul local la CET

Un ajutor de peste 8 MILIOANE de lei va merge de la bugetul local la CET

Consilierii locali au fost convocați astăzi la trei ședințe, cea mai urgentă fiind ședința publică extraordinară de îndată.

Pe ordinea de zi, aleșii locali au avut la această ședință doar două puncte, privind CET Hidrocarburi și rectificarea bugetului local pe anul 2018.

Ținând cont că în fiecare an se repetă aceeași criză cu CET-ul, iar arădenii mereu stau cu frică deoarece există riscul să rămână fără apă caldă și căldură taman în prag de iarnă, Consiliul Local Municipal a votat astăzi în unanimitate un proiect de hotărâre „pentru aprobarea acordării în avans a ajutorului cu titlu de subvenţii pentru acoperirea diferenţei de preţ şi tarif la energia termică livrată populaţiei către S.C. CET Hidrocarburi S.A. Arad”.

Astfel, se va aloca din bugetul local suma de 8.300.000 de lei, „în vederea achitării în avans a consumului de gaze naturale de către producătorul de energie termică, furnizorului de gaze naturale”, după cum se arată în proiect.

Cu toate acestea, chiar dacă în ultima perioadă a fost foarte frig în municipiu, nu a fost pornită căldura, lucru care nu se va întâmpla nici zilele următoare, deoarece vremea se va încălzi treptat, spun reprezentanții municipalității.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.