Un arădean a învins CORONAVIRUSUL după două luni de luptă grea. Ce spun medicii

Un arădean a învins CORONAVIRUSUL după două luni de luptă grea. Ce spun medicii

Un pacient în vârstă de 52 de ani a fost externat astăzi din spital după ce a luptat mai bine de două luni cu virusul SARS CoV-2, informează Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, într-un comunicat de presă.

De remarcat, că acesta a fost intubat și ventilat mecanic 25 de zile în Compartimentul ATI COVID-19 însă nu și-a pierdut, nici un moment, speranța pentru viață.

„A fost o provocare pentru întreaga echipă medicală. Pacientul nostru a stat intubat și ventilat 25 de zile timp în care a luptat, alături de noi, pentru a învinge boala”, relatează  dr. Mihaela Albu Gulyas, medic coordonator al Compartimentului ATI COVID-19.

Pacientul a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad pe data de 23 martie, prezentând simptome de infecție cu SARS CoV-2. Medicii l-au internat pe Secția de Boli Infecțioase Adulți, i-au recoltat probe în vederea testării, iar rezultatul a venit pozitiv. Deoarece prezenta febră, frisoane, tuse, era dispneic și pe mască de oxigen, iar aspectul radiologic al plămânilor prezenta modificări, pacientul a fost transferat pe Secția Clinică ATI II, se arată în comunicat.

„Pacientul a ajuns pe Secția Clinică de Anestezie și Terapie Intensivă II, în stare gravă. A avut nevoie de terapie și îngrijiri medicale, adecvate diagnosticului de COVID-19. L-am tratat pe secția noastră până pe 29 martie, când s-au finalizat lucrările la instalația de oxigen de pe Compartimentul ATI COVID-19 din Grădiște, iar apoi, conform protocolului, l-am transferat acolo”, a declarat dr. Teodora Olariu, medic șef al Secției Clinice ATI II. Din păcate, starea de sănătate a pacientului s-a agravat iar echipa medicală de la ATI COVID-19 a decis să îl intubeze și să îl ventileze mecanic.

Vorbim despre un caz deosebit din punct de vedere medical. Întreaga echipă medicală a secțiilor de anestezie și terapie intensivă am colaborat și ne-am consultat cu privire la tratamentul care trebuie administrat pacientului. Din păcate, pe data de 1 aprilie a trebuit intubat și ventilat mecanic. Au urmat trei săptămâni critice în care a fost tratat și monitorizat în permanență și treptat, starea sa de sănătate a început să se îmbunătățească. În zilele de 23 respectiv 24 aprilie, i-am recoltat probele pentru testele II și III, iar rezultatele au fost negative. Pe 25 aprilie, l-am extubat și transferat pe ATI I, unde sunt îngrijiți pacienții fără Covid-19. Pot spune că, din punct de vedere medical a fost o provocare pentru întreaga echipă dar și pentru pacientul nostru care a luptat zi de zi, clipă de clipă, împreună cu noi, pentru a supraviețui acestui virus”, a declarat dr. Mihaela Albu Gulyas.


Foto: Personal medical și pacientul externați de pe secția ATI a Spitalului Județean.
Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.