Un arădean participă la misiunea de sprijin pentru personalul medical din Tunisia

Un arădean participă la misiunea de sprijin pentru personalul medical din Tunisia

Un asistent medical din Arad participă la misiunea de sprijin pentru personalul medical din Tunisia, țară care se confruntă cu o explozie a numărului de cazuri de coronavirus.

Attila Detari, asistent medical în cadrul Unității de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, va participa preț de 21 de zile la misiunea de sprijin pentru cadrele medicale tunisiene în combaterea efectelor generate de virusul SARS CoV-2.

„Este o onoare pentru mine să îmi ajut semenii. Ne-am confruntat la Arad cu situații extreme în lupta cu această pandemie și mă bucur că astăzi am ocazia să îi ajut și pe colegii din Tunisia. Delegația din România este compusă din 13 cadre medicale – cinci medici și opt asistenți care vom sprijini personalul medical tunisian pentru 21 de zile. Tunisia se confruntă în această perioadă cu o creștere alarmantă a numărului de noi cazuri de infecție cu SARS CoV-2”, a declarat Attila Detari asistent medical în cadrul UPU Arad.

De menționat că pentru Attila nu este prima misiune de ajutorare din această pandemie. În 2020, arădeanul a participat, împreună cu alți colegi din Arad (trei medici și doi asistenți) la o misiune de sprijin la spitale din Republica Moldova.

Cadrele medicale s-au îmbarcat deja în aeronava spre Tunisia.

  1. […] post Un arădean participă la misiunea de sprijin pentru personalul medical din Tunisia appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.