UTA caută prima victorie contra Oțelului după 20 de ani: băieții lui Rednic sunt pe val

UTA caută prima victorie contra Oțelului după 20 de ani: băieții lui Rednic sunt pe val

UTA Arad debutează în returul Superligii cu un meci pe teren propriu contra Oțelului Galați, specialista remizelor. Partida va avea loc luni, 13 noiembrie, de la ora 20:30, la Oradea.

Arădenii au început mai greu sezonul, dar au încheiat turul cu dreptul. Au obținut pentru prima dată în acest sezon două victorii la rând, cu U Craiova 1948 și Dinamo. Sunt deja șapte meciuri la rând fără înfrângere pentru UTA în campionat, iar echipa speră să obțină încă trei puncte și în partida cu Oțelul.

Înaintea acestei confruntări, UTA este pe locul 10, cu 18 puncte, în timp ce Oțelul are un punct mai puțin și este pe 11. Se anunță o partidă dificilă, în condițiile în care Oțelul a demonstrat în acest sezon că este foarte greu de învins. A suferit doar 2 eșecuri în 15 partide, iar nu mai puțin de 11 meciuri s-au terminat la egalitate.

Emoții pentru Mircea Rednic la ultimul meci

În ultima partidă din Superligă, UTA Arad a învins-o pe Dinamo cu 2-1. Arădenii au întors scorul după ce Politic a deschis scorul. Golul victoriei a fost marcat de Freitas din penalty în finalul confruntării. Mircea Rednic a mărturisit că a avut emoții mari în momentul executării.

„Am părăsit locul de baraj, pe care ne învârteam de atât de mult timp. Chiar dacă publicul își dorea altceva, au făcut un meci tactic bun, nu am avut soluții. Au avut contraatacuri bune, puteam să pierdem. Le mulțumesc suporterilor, că au venit și au susținut echipa. Sunt un antrenor fericit. Mi-aș fi dorit să fim mai prezenți în careu, dar Dinamo a făcut o partidă bună.

Nu m-am uitat la penalty. Când am văzut că sar colaboratorii mei, m-am bucurat. Nu știu cum a dat Freitas. E un jucător care progresează de la meci la meci. Haideți să visăm. Acum și suporterii o să viseze mai mult, dar urmează un meci dificil cu Oțelul”, a spus Mircea Rednic, conform Gsp.ro.

A fost o victorie istorică împotriva lui Dinamo, după o pauză de mai bine de 30 de ani. Ultimul succes al arădenilor pe teren propriu contra lui Dinamo datează de pe 30 octombrie 1993, scor 1-0. La acel moment, Dinamo era antrenată de Florin Halagian, iar în lot se aflau jucători ca Prunea, Mihali, Militari și Demollari.

Victoria a fost sărbătorită în vestiar de Mircea Rednic și jucători. Sportivii au dansat pe un remake al melodiei „Freed from desire,” un hit din anii ’90.

În pofida afinității pentru rezultate de egalitate arătate de Oțelul în prima parte a campionatului, rezultatul creditat cu cele mai mari șanse pe site-urile și blogurile de pronosticuri pariuri este 1 solist. Bookmakerii mizează pe victoria formației UTA, chiar dacă anticipează un duel echilibrat. Pentru arădeni, ar fi prima victorie în fața Oțelului după 20 de ani de pauză.

Ultimul succes a fost obținut în aprilie 2003, cu un scor de 3-0 clar la Arad. De atunci au mai fost cinci partide între aceste echipe, însă Oțelul a câștigat de trei ori, iar alte două confruntări s-au terminat la egalitate. Tot egal a fost și la ultima partidă dintre Oțelul și UTA, în prima etapă a sezonului actual. Rareș Pop a deschis scorul pentru UTA în prelungirile primei reprize, însă Pop a egalat în partea secundă. Cisotti a ratat un penalty pentru gălățeni în această partidă.

Programul arădenilor în acest final de an

Va urma o pauză de două săptămâni cauzată de meciurile echipelor naționale, după partida cu Oțelul. Apoi, în jurul zilei de 25 noiembrie, arădenii vor avea o deplasare foarte dificilă pe terenul celor de la CFR Cluj, care se află în lupta pentru câștigarea campionatului.

Apoi vor urma două meciuri pe teren propriu: la începutul lunii decembrie în campionat contra lui Hermannstadt și apoi în Cupa României cu FC Voluntari. Este o partidă foarte importantă, care îi poate duce pe arădeni în fazele eliminatorii din Cupa României.

În jurul datei de 9 decembrie se va disputa partida din Superligă în deplasare cu Poli Iași, iar apoi sunt programate încă două meciuri acasă în campionat, cu Farul și Universitatea Craiova.

Din cauza lucrărilor de schimbare a gazonului, UTA este nevoită să joace la Oradea până la finalul acestui an. Revenirea la Arad se va produce abia la începutul lui 2024, cel mai probabil la partida cu Sepsi de la finalul lunii ianuarie.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.