VEȘTI BUNE pentru arădenii care circulă cu TRAMVAIUL

VEȘTI BUNE pentru arădenii care circulă cu TRAMVAIUL

Arădenilor li s-a promis anul trecut de către administrația locală că vor fi achiziționate 10 tramvaie noi. Pe lângă acestea, vor fi modernizate și o parte din cele existente.

Consilierii locali au votat în unanimitate, primăvara trecută, proiectul privind achiziția de material rulant nou (10 tramvaie), prin care se vor reduce emisiile de carbon din transport în Municipiul Arad și care, potrivit proiectului, va conduce la dezvoltarea unui sistem de transport public de călători cu tramvaiul atractiv și eficient, facilitând astfel transferul sustenabil al unei părți din cota modală a transportului privat cu autoturisme către transportul public.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, a anunțat că vor fi, de asemenea, reabilitate un număr de 20 de tramvaie aflate deja în circulație, ceea ce este un lucru binevenit, deoarece știm cu toții în ce stare deplorabilă se află multe dintre acestea.

„Preocupați în continuare de îmbunătățirea condițiilor de transport public în Arad și în așteptarea tramvaielor «Imperio» comandate deja am lansat la începutul acestui an licitația pentru serviciile de proiectare și execuție a modernizării unui număr de 20 de tramvaie dintre cele aflate în circulație. Proiectul beneficiază de finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional (Regio-POR)”, susține edilul Călin Bibarț.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.